náhledy
Výrobní závod společnosti Jan Becher v Karlových Varech.
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Vzorky surovin a becherovky v různém stadiu výroby.
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Vzorek směsi bylin, ze které se becherovka vyrábí.
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Potrubní systém ve výrobním závodě společnosti Jan Becher.
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Prostor pro skladování lihu, kde platí přísná bezpečnostní opatření. Obří nádoby obsahují 96% líh.
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Sprcha pro případ potřísnění koncentrovaným lihem, v takovém případě je nutné vodou snížit koncentraci lihu na nehořlavou hodnotu - tedy zhruba na dvacet procent.
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
V těchto nádobách se louhují byliny, z nichž pak vzniká známý nahořklý alkoholický likér.
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Provozní ředitel becherovky Vladimír Darebník ukazuje trychtýř, kterým připravená směs bylin putuje do pytlů. Bylinná směs se míchá o patro výš a do místnosti smějí kvůli výrobnímu tajemství jen vyvolení. (10. dubna 2014)
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Nádoby s becherovkou v různém stádiu výroby.
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Mezi nerezovými nádobami s becherovkou v různém stadiu výroby jsou nepřehlédnutelné i dvě dřevěné z roku 1995, které nejsou jen na ozdobu, ale dále plní svoji funkci.
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Kvůli přítomnosti velkého množství koncentrovaného lihu platí v továrně přísná bezpečnostní opatření. V areálu musí být například požární nádrž. (10. dubna 2014)
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Linka, kde se stáčí Becherovka do lahví.
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Linka, kde se stáčí Becherovka do lahví. Ty, které neodpovídají výstupní kvalitě, linka vyřazuje automaticky.
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Linka, kde se stáčí Becherovka do lahví. Ty, které neodpovídají výstupní kvalitě, linka vyřazuje automaticky. Například tuto s chybějícím uzávěrem. (10. dubna 2014)
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Lahve v dopravníku stáčecí linky.
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Originální porcelánový kalíšek určený ke konzumaci becherovky. (10. dubna 2014)
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Provozní ředitel Vladimír Darebník u stáčecí linky. (10. dubna 2014)
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Provozní ředitel Vladimír Darebník u palet s lahvemi připravenými k plnění. (10. dubna 2014)
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Místo, kudy se lahve s Becherovkou dostávají ze stáčírny do expedičního skladu.
Autor: Václav Šlauf, MAFRA
Zde už hotový likér nakládají na paletách do kamionů. Konkrétně tyto povezou becherovku na Ukrajinu.
Autor: Václav Šlauf, MAFRA