Radní vyměnili ředitel ve třetině škol v Karlovarském kraji. (Ilustrační snímek)

Radní vyměnili ředitel ve třetině škol v Karlovarském kraji. (Ilustrační snímek) | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Radní vyměnili ředitele čtvrtiny školských zařízení Karlovarského kraje

  • 0
Nové tváře na ředitelských postech se objeví od 1. srpna hned ve čtvrtině z 22 středních škol a školských zařízení zřizovaných Karlovarským krajem. Radní totiž jmenovali vítěze konkurzních řízení, kteří je povedou v následující šesti letech.

Krajský radní pro školství Vratislav Emler nevidí ve výměnách nic dramatického, svoje posty neobhájili jen někteří z šéfů.

"Někdo odchází po dlouhých letech na zasloužený odpočinek a nechtěl pokračovat ve funkci. Týká se to například Základní školy a mateřské školy praktické při dětské lázeňské léčebně Lázně Kynžvart," uvedl Emler.

Noví ředitelé

Pavel Bartoš - Obchodní akademie, vyšší odborná škola cestovního ruchu a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Karlovy Vary

Bohdan Koždoň - Střední lesnická škola Žlutice

Ladislav Novák - Domov mládeže a školní jídelna Karlovy Vary

Miroslav Wimmer - Dům dětí a mládeže Karlovy Vary

Pavlína Zapletalová - Základní škola praktická a základní škola speciální Ostrov

Dana Vondrášková - Základní a mateřská škola při Dětské lázeňské léčebně Lázně Kynžvart

Dodal, že v sedmi školách nebyla žádná konkurence, protože se do konkurzního řízení přihlásil jen stávající ředitel.

Radní beze zbytku odsouhlasili všechna jména, která dostali od konkurzní komise. "Nebyly žádné připomínky ani navrhované změny," uvedl Emler.

Změny jsou výsledkem výběrového řízení, které v rámci novely školského zákona vyhlásila krajská vláda na všech školách, kde jsou ředitelé ve funkci více než šest let.

Nového ředitele bude mít například karlovarská obchodní akademie v Bezručově ulici, Střední lesnická škola Žlutice či Dům dětí a mládeže Karlovy Vary.

Ředitelskou židli naopak obhájili například ředitel Střední odborné zemědělské školy v Dalovicích Zdeněk Perlinger nebo ředitel Středního odborného učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Jiří Neumann.