ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Vaca, iDNES.cz

Mladíci přepadli trojici chlapců, jednoho donutili po telefonu lhát matce

  • 12
Chebští kriminalisté stíhají dva osmnáctileté násilníky, kteří přepadli trojici chlapců. Vyhrožovali jim, okradli je a jednoho dokonce donutili do telefonu lhát matce o tom, co se stalo.

Událost se stala 22. května kolem deváté večer. Mladíci si tehdy vyhlídli tři mladistvé chlapce, po kterých chtěli cigaretu.

„Po chvíli si s nimi trojice ze strachu sedla na nedalekou lavičku. Poté jeden z osmnáctiletých mladíků všem třem chlapcům prohledal ledvinky či batohy a z nich jim vzal mobilní telefon, peníze nebo pár bot,“ popsal krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Při tom jednomu z okradených chlapců zavolala matka. Mobil zvedl a snažil se jí naznačit, že potřebují pomoct. Jeden z útočníků si toho však všiml a chlapce přiměl, aby dal hovor na hlasitý odposlech. Pod hrozbou násilí ho přinutil, aby matce řekl, že je někde jinde.

„Po ukončení hovoru osmnáctiletý mladík trojici začal vyhrožovat, že pokud o tom, co se stalo, někomu řeknou, tak si je najdou a zabijí je. Následně trojice využila nestřeženého okamžiku, z místa bez některých svých věcí utekla a přivolala si pomoc,“ řekl Kopřiva.

Druhý den chlapci i s rodiči vše oznámili na policii a ta útočníky po pěti dnech dopadla. Obvinila je z vydírání, jednoho navíc z krádeže. „Oběma hrozí až čtyři roky vězení,“ doplnil k případu mluvčí.