Muž v Chebu uškrtil partnerku před tříletou dcerou, pak zavolal policii

  • 33
Svou třiadvacetiletou družku zavraždil v neděli muž v Chebu. Ženu uškrtil, činu přihlížela jejich tříletá dcera. Pachatel, který byl v době činu opilý, pak sám zavolal policii a k vraždě se přiznal.

Událost se stala kolem desáté hodiny dopoledne. Devětadvacetiletý muž svou partnerku nejprve zbil a pak ji začal i před zraky dítěte škrtit. Když se žena nehýbala, sám zavolal policii a ta poslala na místo záchranku.

„Lékař, který byl na místo přivolán, konstatoval smrt ženy. Policisté po svém příjezdu devětadvacetiletého muže v bytě zadrželi,“ informoval krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Policisté dali muži dýchnout a test ukázal 1,5 promile alkoholu. K činu se přiznal, ale zatím kriminalistům nesdělil, proč to udělal.

V chebském bytě bydlela mladá rodina teprve necelé dva měsíce. Sousedé byli podle informací iDNES.cz z události šokovaní. Pár se podle nich nijak nehádal, nic neukazovalo, že by měl problémy.

Dítě si převzali úředníci z odboru sociálně-právní ochrany dětí, později si ho vyzvedla babička, matka zavražděné ženy.

„Zahájili jsme trestní stíhání muže z Chebu, kterého jsme obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Za to mu hrozí až osmnáctileté vězení. V policejní cele nyní čeká na rozhodnutí soudce o uvalení vazby,“ doplnil k případu Kopřiva.