V Sokolově spadl strom na matku s dvouletými dvojčaty. (4. května 2021) | foto: HZS Karlovarského kraje

Fouká silný vítr, v Sokolově padající strom zranil ženu s malými dvojčaty

  • 4
Padající vzrostlý strom zranil dopoledne v Sokolově matku, která šla po cyklostezce s dvouletými dvojčaty. Ženu a jedno dítě museli ošetřit záchranáři, druhé batole vyvázlo bez zranění. Odpoledne v Chebu narazil vlak do stromu, který spadl na koleje. Nehoda se obešla bez zranění.

Událost se stala krátce před desátou hodinou. Strom spadl na cyklostezku u areálu Baníku Sokolov.

„Místem v tu chvíli procházela žena a dvě malé děti, padající strom je zasáhl. Všechny si na místě převzala posádka záchranné služby. Hasiči poté odstranili spadlý strom,“ informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Radka Hese vyrazily na místo dvě sanitky.

„Jednalo se o lehké zranění u jednoho z nezletilých a lehké zranění jeho matky. Utrpěli také šok. Převezli jsme je na chirurgickou ambulanci k podrobnějšímu vyšetření,“ uvedl Hes.

Více na Počasí iDNES.cz

Během dnešního dopoledne hasiči kvůli silnému větru odstraňovali spadlé stromy také v Krásném Jezu, Fojtově, v Nadlesí u Lokte a zasahovali též u Žlutic, v Bečově, Krásně, Nejdku, Drmoulu či ve Staré Roli.

Strom spadlý na koleje dnes také zastavil provoz na železniční trati v Chebu, v části města Zátiší-Myslivna. Do stromu narazil osobní vlak.

„Nehoda je bez zranění. Ve vlaku byl v době nehody jeden cestující a dva členové posádky. Provoz na trati z Chebu směrem na Pomezí a dál do německého Schirndingu je zastavený,“ informoval krátce po 14. hodině Kasal.

Podle předpovědi dnes bude polojasno až oblačno, od západu až zataženo a postupně místy, zejména v Čechách občasný déšť.

Naměříme 16 až 20 °C, na západě a severu kolem 14 °C. Zejména v Čechách může místy foukat vítr s nárazy až 70 kilometrů v hodině, k večeru zeslábne.