Koťátku s polámanými končetinami dali v útulku jméno Václavka. | foto: o.s. Ostrovský Macík

V Ostrově zřejmě kdosi mrzačí kočky, v místním útulku už přijali čtyři

  • 99
Do útulku v Ostrově na Karlovarsku koncem minulého roku přijali tři týrané kocoury a jedno kotě. Zvířata byla v zuboženém stavu. Jeden kocour má vyříznuté oko, dalšího kdosi zbavil nožem jazyka a usekl mu packu. Lidé je našli v ulicích Ostrova.

"Koťátko mělo obě přední nožičky rozmačkané. Někdo je záměrně zlomil. Kotě je teď po amputaci přední části jedné nohy," popsala zranění kotěte otřesená Hana Šimková, majitelka útulku pro opuštěná, stará a nemocná zvířata Ostrovský Macík.

Kocour, kterého v Ostrovském Macíku přijali 25. prosince ve velmi špatném stavu s chybějící částí jazyka a levé přední končetiny.

Aby někdo před Vánocemi mučil, mrzačil a pak vyhodil na ulici kočky, to v Macíku nikdo nepamatuje.

Vše začalo nálezem ochrnuté kočky, která za sebou táhla zadní část těla. Pak přišla série zmrzačených koček. Všechny je postupně z jedné lokality v okruhu půl kilometru přivezli v rozmezí dvou týdnů před svátky ostrovští strážníci. Kromě zranění měla zvířata také kožichy plné klíšťat.

Trestní oznámení na neznámého pachatele Macík nepodal, protože šance na dopadení tyrana je malá. Podle Hany Šimkové je však jisté, že kočky někdo zmrzačil záměrně.

Kocour má totiž patro a dolní část tlamy v pořádku, ale chybí mu jazyk. "Autu nebo motorce by se něco takového v uvozovkách nepovedlo, stroj by zvíře zabil," má jasno Hana Šimková.

Jak říká, ze všech kočičích pacientů je na tom zdravotně nejlépe kocourek bez oka. Je určený k adopci, takže si ho zájemci můžou ihned vyzvednout.