Bazén hotelu Thermal je už několik let vypuštěný.

Bazén hotelu Thermal je už několik let vypuštěný. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Ze zázemí bazénu hotelu Thermal by se mohl stát designový park

  • 3
O někdejší kavárnu v karlovarském hotelu Thermal projevilo zájem sdružení PROTEBE live, které tam chce zřídit designový park a kreativní dílny. Další navrhovanou novinkou, která by do budoucna zlevnila provoz tamního bazénu, je využití přebytečné termální vody.

Myšlenku využít pro bazén vodu, která jinak bez užitku končí v říčce Teplá, přednesl na jednání představenstva společnosti Thermal F zástupce Českého inspektorátu lázní.

Podle primátora Karlových Varů Petra Kulhánka, který se zasedání rovněž zúčastnil a o novinkách informoval, není představenstvo proti tomuto návrhu. Jen musí ještě uzrát. „Pro majitele hotelu je nyní prioritní rekonstrukce ubytovací části,“ řekl primátor. Ta by měla začít počátkem příštího roku.

Zázemí už několik let zavřeného bazénu by po jeho rekonstrukci tvořila první dvě nadzemní patra budovy navazující na koupaliště. Druhá dvě podlaží by pak mohlo obsadit sdružení PROTEBE live, které zde hodlá zřídit designový park a kreativní dílny. Zástupci sdružení už si prostory prohlédli.

O tom, že obě myšlenky nejsou jen plácnutím do vody, svědčí fakt, že architekt dostal za úkol zapracovat je do studie budoucí podoby areálu. Kdy se ovšem zaskví v novém, je zatím otázkou. S rekonstrukcí bazénu totiž projekt počítá až úplně na konec.