Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: AP

V Krušných horách se ztratili němečtí běžkaři. Zachránil je nabitý mobil

  • 0
Dvojice německých běžkařů se ztratila včera odpoledne nedaleko Klínovce v Krušných Horách. Záchranářům z Horské služby se je podařilo rychle lokalizovat díky nabitému mobilnímu telefonu a společně s policisty je přepravili do bezpečí.

"Na tísňovou linku zavolali kolem 16. hodiny němečtí turisté, kteří se vydali na běžkách z Oberwiesenthalu na české území a ztratili se v neznámém terénu," popisuje náčelník Horské služby pro oblast Krušné hory Miroslav Güttner.

Horská služba rozjela okamžitě s policisty pátrací akci. "Díky komunikaci se podařilo poměrně rychle lokalizovat polohu turistů, kteří byli v oblasti Zlatého kopce," pokračuje náčelník Horské služby. Zhruba po dvou hodinách už byli němečtí turisté v pořádku zpátky doma.

"Tentokrát všechno dobře dopadlo, ale znovu se ukázalo, jak důležité je při pohybu v horách mít mobilní telefon. Pokud si v případě ztráty orientace nemáte jak zavolat pomoc, mohou být konce daleko horší," apeluje na turisty náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner.