Ke Karlovarskému týdnu a Tourfilmu patří cestovatelské klobouky.

Ke Karlovarskému týdnu a Tourfilmu patří cestovatelské klobouky. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

V Karlových Varech představí film o muži, který dobyl Severní pól

  • 0
Karlovarský týden, spojený s festivalem Tourfilm, začíná dnes v Karlových Varech. Svoje příběhy tu představí zajímaví Češi. Třeba Petr Horký, který dobyl Severní pól a přešel Grónsko na lyžích.

"Karlovarský týden spojuje tradiční festival turistických filmů Tourfilm s Lázeňským festivalem a odbornou Lázeňskou konferencí. Tak si přijďte spolu s námi ve dnech 6. až 9. října užívat projekcí, soutěží, adrenalinových sportů před Thermalem, společenského života a pohodové atmosféry," zve ředitel Lázeňského festivalu Jaroslav Dolina.

Nejvíce akcí pro veřejnost je spojeno s hotelem Thermal, kde se budou promítat soutěžní filmy Tourfilmu a kde své cesty za poznáním i dobrodružstvím přiblíží návštěvníkům festivalu zajímaví Češi, kteří se vypravili do nejrůznějších koutů země.

Legenda na Tourfilmu oslaví 80. narozeniny

Představí se například Pavel Blažek, který přešel zamrzlé jezero Bajkal, Simon Havas, první Čech v týmu světoběžníka Mika Horna či Petr Horký, který dobyl Severní pól a přešel Grónsko na lyžích.

Ale také Miloslav Stingl, který na Tourfilmu oslaví osmdesáté narozeniny. Žil také v Karlových Varech, kam se rád vrací. Na Tourfilmu se představí v přednášce nazvané Objel jsem třikrát zeměkouli a převezme čestné občanství města Karlovy Vary.

O zážitcích z cest na koncerty povypráví i houslový virtuos Jaroslav Svěcený.

V Thermalu promítnou zdarma 600 filmů

Hlavní hvězdou festivalu je Charlotte Uhlenbroeková, která strávila čtyři roky v Tanzanii. V sálech Thermalu bude promítáno na 600 filmů ze 136 zemí světa, letos se nově účastní se svými pořady i National Geografic.