Podzemí karlovarské KV Arény zachvátil požár (27.9.2010)

Podzemí karlovarské KV Arény zachvátil požár (27.9.2010) - Z podzemí se valí hustý kouř | foto: Martin Kasal (HZS)

V karlovarské KV Areně porušili před požárem předpisy

  • 0
Měsíc po požáru v garážích tréninkové haly karlovarské KV Areny stále není jasná příčina požáru, který způsobil škodu za dvacet milionů korun. Jisté ale je, že vedení multifunkčí haly porušilo protipožární předpisy.

"Při ohledání požářiště jsme zjistili, že do garáží někdo odložil rozměrnou plastovou nádrž na osmdesát tisíc litrů kapaliny. Bude záležet, co na to řeknou naši chemici," uvedl jeden z krajských hasičů, který je s případem obeznámený.

Své jméno, které redakce zná, nechtěl zveřejnit. Jinak by měl problémy s nadřízenými, protože vyšetřování případu ještě neskončilo.

Ředitel KV Areny Jan Řezáč má zákaz uvádět jakékoliv podrobnosti k požáru. Ten se rozhořel 27. září, krátce před světovým šampionátem basketbalistek, jehož závěrečnou část hostily Karlovy Vary.

Nesdělil tak, jestli nádrž v garážích byla či nebyla. "Nevím, jestli v nádobě byla kapalina nebo nějaký jed. Nechci lhát. Policie uvalila na případ embargo. Její stanovisko je takové, že nemáme pouštět nic ven. Stále probíhá vyšetřování policistů i hasičů. Počkám si až na výsledek. Ten by měl být znám začátkem listopadu," sdělil pouze Řezáč.

Specialisté na požární ochranu se shodují, že plastové nádoby do garáží nepatří. Je to proti předpisům. "Norma říká, že v uzavřeném nehořlavém obalu může být jen určené množství benzinu nebo nafty. Ohromná plastová nádrž je v garážích nesmysl," upozornil požární specialista Leoš Chatrný.