Garáže v Koželužské ulici v Chebu na břehu Ohře chce město vykoupit a zbourat.

Garáže v Koželužské ulici v Chebu na břehu Ohře chce město vykoupit a zbourat. Místo pak nabídne jako stavební pozemky pro obytné domy. | foto: Martin Stolař, MAFRA

V Chebu vykoupí garáže, aby je zbořili a postavili místo nich domy

  • 0
Město Cheb hodlá vykoupit více než padesát řadových garáží v Koželužské ulici u řeky Ohře, aby je mohlo zbourat. Atraktivní lokalita nedaleko centra a na dohled Chebského hradu má posloužit pro stavbu rodinných domů.

"Začneme oslovovat majitele garáží, chceme za jednu nabídnout sto tisíc korun," uvedl starosta Pavel Vanoušek. Další možností je podle místostarosty Tomáše Lindy výměna za garáže či pozemky v jiných částech města.
 
Pokud se vykoupení garáží podaří dotáhnout do konce, získá Cheb ucelený pozemek, kde by mohlo vyrůst více než deset rodinných domů.

"Parcely bychom nabízeli asi za 800 korun za metr čtvereční, náklady na výkup garáží a jejich demolici by se nám měly bez problémů vrátit," tvrdí chebský místostarosta.

Město si chce ohlídat, jaké domky v Koželužské ulici vyrostou. "Určitě dohlédneme na výšku objektů," poznamenal Vanoušek.

"Neměly by se tam rozhodně objevit stavby, které by se do této lokality nehodily nebo ji dokonce hyzdily," doplnil Linda.

Podle chebského místostarosty bude Koželužská ulice v budoucnu vstupní branou do připravované odpočinkové zóny na levém břehu Ohře. (více čtete zde)

Na velkorysý projekt úpravy zanedbaného území naproti areálu Krajinné výstavy získalo město nedávno dotaci ve výši bezmála 150 milionů korun. Práce začnou už letos.

Vzniknout má například lanové centrum s lezeckými stěnami a věží pro simulaci volného pádu, víceúčelové sportoviště, relaxační plochy a dětské hřiště, parkoviště či pikniková louka.