Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Muž kradl svým kolegům doklady, pak si na ně na internetu bral úvěry

  • 1
Policie chytila úvěrového podvodníka, který okradl své kolegy o doklady a pak si na ně po internetu vyřídil čtyřicet různých úvěrů. Napáchal při tom škodu za více než 900 tisíc korun. Teď mu hrozí osm let vězení.

Devětatřicetiletý muž ze Sokolovska si podle kriminalistů nejprve neoprávněně opatřil osobní doklady několika svých spolupracovníků.

„Následně bez jejich vědomí a souhlasu v období od července roku 2014 do září roku 2015 požádal téměř ve 40 případech přes internet o poskytnutí úvěrů. Pokaždé vystupoval při podání žádosti o úvěr pod identitou jednoho ze svých spolupracovníků,“ popsala policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Peníze z úvěrů si muž nechával posílat na bankovní účty, které si speciálně kvůli podvodu založil. Policisté spočítali, že celkem si přišel na více než 900 tisíc korun.

„Dále způsobil poškozením cizích práv značnou újmu svým spolupracovníkům,“ doplnila Krejčí.

Sokolovští kriminalisté nyní muže obvinili z úvěrového podvodu a také z poškození cizích práv. „Jelikož svým jednáním způsobil značnou škodu, hrozí mu v případě odsouzení až osmileté vězení,“ řekla mluvčí.