Rekonstrukce centrální zastávky autobusů městské hromadné dopravy Tržnice v...

Rekonstrukce centrální zastávky autobusů městské hromadné dopravy Tržnice v Karlových Varech. | foto: Petr Przeczek, MAFRA

Opravu karlovarského terminálu MHD brzdí špatně zakreslené rozvody sítí

  • 0
Nesprávně zakreslené rozvody inženýrských sítí byly jednou z komplikací první etapy rekonstrukce centrální zastávky autobusů městské hromadné dopravy Tržnice v Karlových Varech. Práce mají skončit do 22. září. Kvůli neočekávaným problémům ale zřejmě nedokáže dodavatel předjednaný termín dodržet.

O novém datu dokončení první etapy zatím nechce náměstek primátorky Petr Bursík spekulovat. „Moudřejší budeme po schůzce v příštím týdnu, které se zúčastní jak zástupci dodavatelské firmy, tak města jako investora celého projektu,“ naznačil.

„Chyby v zákresech se týkaly především rozvodů plynu a částečně také kanalizace. Některé její části dokonce nebyly v podkladech vůbec uvedené,“ konstatoval Bursík. Sítě jednoduše nebyly tam, kde měly podle informací od jejich správců být. „V Horově ulici pak byla obdobná situace i s rozvody elektřiny,“ řekl náměstek.

Stavbaři řešili vzniklé problémy operativně, ne vždy ale našli se správci sítí společnou řeč. „Na plynaře jsme čekali skoro měsíc,“ potvrdil Bursík.

Chystaná schůzka má odpovědět i na otázku, zda se město hned v návaznosti na ukončení první etapy pustí do druhé, která obnáší práce i na hlavním nástupním ostrůvku. Nejpesimističtější varianta nevylučuje ani zakonzervování stavby přes zimu. „Na jednání musíme dát na misky vah veškerá pro i proti,“ doplnil Petr Bursík s tím, že i přes popsané komplikace se zatím daří držet rozpočet stavby ve vytyčených mantinelech. 

Termín dokončení celé opravy Tržnice byl původně konec listopadu. Rozkopaná Varšavská a Horova ulice podle Lukáše Siřínka, ředitele Dopravního podniku Karlovy Vary, velkým nepřekonatelným problémem nejsou. 

Práce na nové podobě centrálního dopravního uzlu Karlových Varů však přidělávají práci strážníkům karlovarské městské policie. „Zpočátku jsme do lokality jezdili hlavně na kontrolu průjezdů vozidel autobusovou stanicí,“ potvrdil Marcel Vlasák, velitel městské policie.

Řidiči už si na toto omezení zvykli, kontrolní činnost strážníků však zdaleka neskončila. „Rezidenti, kteří v lokalitě normálně parkovali, nyní odstavují své vozy na parkovištích na nábřeží Jana Palacha,“ vysvětlil Vlasák. Ta jsou nyní po dobu prací vyhrazena právě rezidentům z této části Karlových Varů. „A hlídky dohlížejí na dodržování přechodného dopravního značení,“ dodal Vlasák.