Jan Horník (TOP 09 a STAN) a Josef Pavel (ODS).

Jan Horník (TOP 09 a STAN) a Josef Pavel (ODS). | foto: MF DNES

Takový výsledek jsem nečekal ani náhodou, řekl suverénní vítěz senátních voleb Horník

  • 1
Starosta Božího Daru Jan Horník zůstane senátorem za Karlovarský obvod. Ve druhém kole senátních voleb získal téměř 72 procent hlasů. Tak jednoznačné vítězství ho velmi překvapilo.

Horník (TOP + STAN) vyhrál volby největším rozdílem ze všech kandidátů v zemi. Má téměř 72 procent hlasů, pro jeho soupeře Josefa Pavla z ODS hlasoval jen zhruba každý čtvrtý volič.

"Takový výsledek jsem nečekal ani náhodou," přiznal Horník. Řekl, že si podpory voličů velmi váží především díky tomu, že byl v době před volbami podle svých slov terčem špinavé negativní kampaně. "Cením si toho, že lidé této kampani neuvěřili," řekl Horník. Dodal, že ho však mrzí velmi nízká, jen zhruba 15procentní účast voličů. "I to je zřejmě zapříčiněno poměry, jaké v politice panují," řekl Horník.

Výsledky senátních voleb v K.Varech

Josef Pavel byl už v průběhu sčítání smířen s volební porážkou. "V obecné náladě proti ODS se takový výsledek dal očekávat," řekl Pavel, někdejší hejtman Karlovarského kraje. Rozhodně prý ale netruchlí. "Beru to jak to je," dodal 58letý generální ředitel karlovarského hotelu Thermal.