Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: SXC

Rudolfův pramen lidé ochutnají o něco později, jeho stáčení má zpoždění

  • 1
Zákazníci si budou muset na mariánskolázeňský Rudolfův pramen v láhvi ještě chvíli počkat. Jeho stáčení se o pár týdnů opozdí. Na pultech obchodů se měl přitom původně objevit v polovině ledna.

Za plánem obnovit po letech v Mariánských Lázních stáčení tamních minerálek stojí společnost Bohemia Healing Mineral Waters CZ. Ta měla ke zpoždění hned několik důvodů.

„Především jsme museli vyhovět všem připomínkám ministerských úředníků. To znamená vybudovat nové nerezové vedení ze zdrojů do stáčírny a upravit i vlastní jímky pramenů. Také jsme zjistili, že je třeba posílit elektrickou přípojku. Navíc zkušební provoz odhalil drobné nedostatky použité technologie. Tyto závady v současnosti odstraňujeme,“ vysvětlil Vojtěch Milko ze společnosti Bohemia Healing Mineral Waters CZ.

Už je jasné, kam se minerálka dostane

Kupujete minerálky v akci?

Nakupujte minerální vody v akci a výrazně ušetřete.

Ty nejlepší nabídky a akční letáky najdete vždy zdarma na AkčníCeny.cz.

„Odbyt pro Rudolfův pramen už máme zajištěný. První lahve s unikátní léčivou vodou by měly z výrobní linky sjet do konce února. Pak se objeví v síti prodejen Tesco, Kaufland a v lékárnách,“ upřesnil Milko.

Jak prozradil, ruku v ruce s plánem jímat a stáčet Rudolfův pramen jde celková rekonstrukce mariánskolázeňské stáčírny. Společnost plánuje, že výroba pojede v třísměnném provozu a vznikne zde až třicet nových pracovních míst. „Výhledově bychom rádi využili i další mariánskolázeňské prameny. Chceme stáčet také vody Aqua Maria a Excelsior,“ doplnil Milko.

Společnost, která stáčírnu získala od zkrachovalé společnosti Marienbad Waters, se zároveň zavázala, že převezme její dluh vůči městu. Ochranné známky Aqua Maria a Excelsior totiž patří Mariánským Lázním a společnost Marienbad Waters za jejich užívání už několik let městu neplatila.

„Včetně penále a pokuty se jednalo o více než dva miliony korun. Dluh rostl každým dnem. Ale co jsme slíbili, je hotovo,“ ujistil Ondřej Chrt, který se ve výše uvedené společnosti zabývá investicemi. Nové místo podnikání je pro firmu z Bíliny natolik prestižní, že nevylučuje, že by mohla do Mariánských Lázní přesídlit.

Rudolfův pramen se využívá především u zánětlivých onemocnění močových cest a močového měchýře. Obsahuje velké množství vápníku, což působí příznivě proti osteoporóze, a hořčíku, který je vynikající pro práci nervových, srdečních a svalových buněk. Je také přirozeným antioxidantem. Zároveň má jen velmi málo sodíku a tak nezadržuje vodu v těle.