Ministryni Schillerovou na červeném koberci ve Varech lidé vypískali

  • 917
Nejen filmové hvězdy zavítaly na červený koberec hotelu Thermal, kde odpoledne oficiálně začíná 54. ročník mezinárodního filmového festivalu. Tentokrát se objevili také politici. Ministryni financí Alenu Schillerovou (za ANO) fanoušci filmu vypískali.

Alena Schillerovou dovezla na červený koberec festivalová limuzína. Doprovod jí dělal její manžel. Od publika se ministryně ale nedočkala potlesku, jako filmové hvězdy. Lidé, kteří sledovali dění na červeném koberci, začali nesouhlasně pískat.

Schillerová se festivalu účastní jako zástupkyně resortu, kterému patří festivalový hotel Thermal. Ministerstvo financí už několik let chystá jeho rekonstrukci, protože není v dobrém stavu.

Po Aleně Schillerové následovala limuzína s ministrem kultury Antonínem Staňkem (ČSSD). Ten u fanoušků žádné reakce nevyvolal.

Politici se na červeném koberci před zahájením příliš často neobjevují. Slavnostního ceremoniálu ve Velkém sále Thermalu se sice zúčastňují, vstupují na něj ale jiným vchodem. Organizátoři festivalu zvou politiky pravidelně. Výjimkou je prezident Miloš Zeman.

 „Pana Zemana nezveme, protože nejezdí a tím pádem jsme ho přestali zvát,“ vysvětlil před zahájením přehlídky prezident festivalu Jiří Bartoška. 

Na 54. ročníku se měl objevit také například premiér Andrej Babiš s manželkou. Jejich příjezd byl ohlášený na pondělí. Dorazit by měl i ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO).