(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Muž se zákazem řízení se vydával za bratra, zradil ho mladistvý vzhled

  • 2
Na svůj mladistvý vzhled doplatil podvodník, který se při silniční kontrole vydával za svého staršího bratra. Policistům se nezdál věk, který uvedl, a tak jeho lež brzy odhalili.

Dvacetiletého mladíka z Domažlicka v peugeotu stavěla policejní hlídka minulý čtvrtek ráno v Aši. Mladý šofér ale nedávno přišel o řidičský průkaz, a tak ho napadlo, že se vydáváním za svého staršího bratra zachrání před obviněním z porušení zákona.

„Muž sdělil policistům osobní údaje svého bratra. Věk ani podoba řidiče však neodpovídaly fotografii v evidenci,“ uvedla krajská policejní mluvčí Soňa Hergezelová.

Policisté tedy na mladíka uhodili a ten se po chvíli přiznal a řekl své pravé jméno. „Policisté pak zjistili, že dvacetiletý muž řídí vozidlo i přes vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel,“ upřesnila mluvčí.

Mladík se tak nyní zpovídá nejen z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání kvůli své jízdě v zákazu řízení, ale také z poškození cizích práv za lež, kterou se pokusil silniční hlídku zmást.

„Do vězení může jít až na dva roky,“ uzavřela Hergezelová.