VIDEO: Zdrogovaný řidič zběsile ujížděl policistům, ohrožoval chodce

  • 2
Na divokou jízdu městem se vydal řidič v Karlových Varech. Nevadilo mu ani, že měl v patách policisty. Před hlídkou zběsile ujížděl ulicemi. Natočila ho při tom kamera v policejním autě.

Červeného volkswagenu si všimla hlídka v karlovarské ulici Stará Kysibelská. Policisté věděli, že s ním jezdí třicetiletý řidič, který má zákaz řízení všech vozidel.

„Z tohoto důvodu se hlídka rozhodla vozidlo zastavit a zkontrolovat řidiče. Pomocí výstražného světla společně s rozsvíceným nápisem „Stop“ se jej policisté snažili zastavit, avšak řidič na to reagoval zvýšením rychlosti a začal policejní hlídce ujíždět,“ popsala policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Při rychlé riskantní jízdě karlovarskými ulicemi řidič nezvládl projet zatáčku, vjel i na chodník a trávník, narazil také do lampy.

„Na místě dopravní nehody nezastavil a v jízdě pokračoval dále do prostoru staveniště kruhového objezdu. Tam byl donucen zastavit před betonovou zábranou. Z vozidla vystoupil a pokusil se o útěk, v tom mu ale policisté zabránili. Během jízdy ohrozil minimálně pět chodců,“ uvedla mluvčí.

Policisté si pak kontrolou potvrdili, že muž má skutečně zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2019. Testem také zjistili, že je pod vlivem drog. Putoval tak na policejní služebnu k výslechu.

„Případ nadále vyšetřujeme, výslechy ještě neskončily. Muž je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ doplnila Týřová.