Karlovarský půlmaraton (25.5.2015)

Karlovarský půlmaraton (25.5.2015) | foto: Martin Stolař, MAFRA

Auta ani autobusy nesmí do centra, půlmaraton uzavře Karlovy Vary

  • 0
Úderem páteční 18. hodiny začínají v Karlových Varech uzavírky ulic v souvislosti se sobotním půlmaratonem. V jeho předvečer bude pro veškerou dopravu uzavřené nábřeží Osvobození. Skutečné uzavírkové peklo ovšem začne v sobotu ráno.

Auta se do centra Karlových Varů nedostanou prakticky celý den. „Za dopravní komplikace se předem omlouváme. Všechna opatření jsou jen na nezbytně dlouhou dobu. Dopravu bude koordinovat policie a na vybraných uzlech v centru města pak dispečeři dopravního podniku,“ uvedl Václav Skřivánek, ředitel běžeckého závodu.

Vedle toho, že na trasu závodu bude zakázaný vjezd všech vozidel, se budou omezení týkat i parkování. Jeho zákaz se vztahuje na celou trasu závodu v sobotu mezi 8. a 22. hodinou. „Prosíme proto majitele vozů, aby s dostatečným předstihem přeparkovali,“ vyzval motoristy Skřivánek.

Ulice, kterými povede závod

v abecedním pořadí

Divadelní náměstí – Doubský most, Dr. Davida Bechera – Festivalový most – Horova – I. P. Pavlova – Karla IV. - Kpt. Jaroše – Lázeňská – Mariánskolázeňská – Mírové náměstí – Mlýnské nábřeží – Moskevská – Most 17. listopadu – nábřeží Osvobození – náměstí Republiky – Nová Louka – Plzeňská – Sadová – Slovenská – Stará Louka – Studentská – Šumavská – T. G. Masaryka – Tržiště – Varšavská – Vřídelní – Zahradní – Západní – Závodní

Změny se ovšem dotknou i veřejné dopravy, zejména pak městské hromadné dopravy. Od pátku nebudou autobusy linky číslo 1 jezdit po trase Tržnice – Lázně III – Tržnice. V sobotu se ovšem omezení dotknou většiny linek. „Konkrétně pak linek číslo 2, 3, 4, 6, 7, 16, 18 a 23,“ upozornil ředitel karlovarského půlmaratonu.

Podrobné informace o změnách MHD naleznou zájemci na webových stránkách Dopravního podniku Karlovy Vary. „Informace o výlukách budou rovněž vyvěšeny na zastávkách MHD,“ doplnil Skřivánek.

Běžci vedle autobusů zastaví i vlaky. V době závodu bude v úseku Karlovy Vary – Březová zavedena náhradní autobusová doprava. Omezení se týká rovnou tří spojů. Všechny tyto informace dostanou zájemci na bezplatné dopravně informační lince 800 156 102. Ta je v provozu už od čtvrtka. V pátek se na ni lidé dovolají od 9 do 17 hodin, v sobotu, tedy v den závodu, pak od 11 do 22.

Informace o omezeních v souvislosti se závodem jsou k dispozici jak na webu organizátora www.runczech.com, tak na stránkách magistrátu www.mmkv.cz v sekci aktuality.