První etapa opravy dopravního uzlu Tržnice v Karlových Varech se chýlí ke konci.

První etapa opravy dopravního uzlu Tržnice v Karlových Varech se chýlí ke konci. | foto: Slavomír Kubeš, ČTK

První etapa oprav karlovarského dopravního terminálu u tržnice končí

  • 1
První etapa rekonstrukce centrální zastávky autobusů MHD u Městské tržnice v Karlových Varech spěje do finále. Prakticky hotová je část Varšavské ulice u zastávek. V dohledné době pak podle radního Martina Duška zmizí i semafor v dolní části ulice.

Její oprava měla být původně na řadě poslední, kvůli problémům na začátku projektu ji ovšem město zařadilo na druhé místo. Částečné dokončení prací se dotkne i rezidentů, kteří parkují v Horově ulici.

Ta je rovněž součástí první etapy. V nejbližších dnech budou opět moct parkovat na dosud uzavřené slepé části Horovy. Ale jen do 15. února příštího roku, kdy se vyhrazená stání opět přesunou na parkoviště na nábřeží Jana Palacha.

Město za kompletní rekonstrukci centrálního autobusového nádraží městské dopravy zaplatí zhruba 30 milionů, většinu nákladů pokryje dotace.

Zatím se i přes komplikace s inženýrskými sítěmi daří rozpočet držet. Při samotné akci se přišlo na to, že rozvody inženýrských sítí nejsou správně zakreslené. Týkalo se to především rozvodů plynu a částečně také kanalizace. Některé její části dokonce nebyly v podkladech vůbec uvedené.