Průvod v čele s Karlem IV. je tradičně nejsledovanější akcí slavnostního zahájení lázeňské sezony v Karlových Varech.

Průvod v čele s Karlem IV. je tradičně nejsledovanější akcí slavnostního zahájení lázeňské sezony v Karlových Varech. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Lázeňskou sezonu ve Varech zahájí průvod v čele s Karlem IV.

  • 0
O víkendu Karlovy Vary zahájí lázeňskou sezonu. A už tradičně začne svěcením léčivých pramenů. Historické procesí vedené zakladatelem města Karlem IV. projde v sobotu po zrekonstruované promenádě Stará Louka.

"Náklady na oslavu budou zhruba dva miliony korun," uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Michaela Kousalová.

Historický průvod

Pětapadesát účinkujících vyrazí v sobotu ve 14:30 z Goethovy stezky. Přes Mírové náměstí po Staré Louce půjde směrem k Tržišti. Ulicí Lázeňská pak projde přes Mlýnskou kolonádu a ulicemi Sadová a Zahradní dojde do historického ležení ve Smetanových sadech.

"Program se bude konat před Národním domem, u soch T. G. Masaryka a na dalších místech města. Chceme, aby Karlovy Vary maximálně žily, ať jsou jejich obyvatelé na kolonádě, v obchodní části nebo za Grandhotelem Pupp," prohlásil karlovarský primátor Petr Kulhánek.

On sám se aktivně zapojí do doprovodného programu, jako vypravěč bude účinkovat v pověsti o založení Karlových Varů. (více čtěte zde).

V Malém Versailles zájemci uvidí Máchův máj v podání Karlovarského hudebního divadla.

V pátek v předvečer zahájení lázeňské sezony bude v Městském divadla slavnostní večer, kterým provede Marek Eben.

U příležitosti zahájení lázeňské sezony bude uděleno čestné občanství dlouholeté umělecké ředitelce Mezinárodního filmového festivalu Evě Zaoralové.

V Lidovém domě v pátek vystoupí zpěvák Marek Ztracený a kapely Tajfun, Yelow a Ready Kirken.

,