VIDEO: Řidič se na D6 prohnal kolem policistů více než dvoustovkou

  • 153
Rychlostí 222 kilometrů v hodině prosvištěl v úterý kolem policejního auta řidič BMW na dálnici D6 v Karlovarském kraji. Povolenou rychlost tak překročil o více než 80 kilometrů.

„Na 133. kilometru míjel policejní vozidlo vybavené měřicím zařízením rychlosti, které v daný moment zaznamenalo jeho rychlost 222 km/h. Na daném úseku je maximální dovolená rychlost 130 km/h. Po odečtení tolerance tedy řidič překročil rychlost o 85 km/h,“ řekla krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Policisté se za motoristou rozjeli a na bezpečném místě zastavili. Jeho přestupek teď poputuje na příslušnou obec s rozšířenou působností k projednání.

„I přes vyhlášený nouzový stav a plnění úkolů s ním souvisejících dohlížejí dopravní policisté v Karlovarském kraji na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Zaznamenali však, že někteří řidiči využívají prázdnější silnice k porušování předpisů, zejména k překračování rychlosti, proto se právě na dodržování rychlosti jízdy zaměřili ve větším rozsahu,“ uvedla mluvčí.

Podle ní hlídky v měření rychlosti nepoleví ani o nadcházejícím prodlouženém víkendu. 

„Během Velikonoc můžete potkat obdobné policejní hlídky po celém Karlovarském kraji, neboť bude zvýšený dopravní dohled na silnicích. Vzhledem k předpovědi počasí, která slibuje teplé a slunečné dny, nasadí dopravní policisté i svůj moto tým,“ doplnila Týřová.