U požáru sena a slámy v hale v Mírové zasahovalo osm jednotek hasičů.

U požáru sena a slámy v hale v Mírové zasahovalo osm jednotek hasičů. | foto: HZS Karlovarského kraje

Opilý žhář od požáru seníku daleko neujel, s kolem ho našli v příkopu

  • 1
Nedávný požár balíků sena a slámy v hale zemědělského areálu v Mírové na Karlovarsku založil chronický žhář, informovali policisté. Třiatřicetiletý muž ze Sokolovska, který dosud příležitostně zapaloval jen kontejnery na odpad, tentokrát způsobil škodu za více než milion. Podle informací iDNES.cz se léčí z pyromanie.

U požáru sena s vyhlášeným II. stupněm požárního poplachu v Mírové minulý týden od středečního večera zasahovalo osm jednotek hasičů. Vodu čerpali v nedalekém rybníku.

„Majitel objektu nakladačem vyvážel balíky ven z haly, kde je hasiči ochlazovali,“ popsal detaily mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Hned bylo jasné, že zásah bude trvat delší dobu. Nakonec se protáhl až do čtvrtečního dopoledne.

Velmi krátké a rychlé bylo naopak pátrání po pachateli. Ten přijel silně opilý do Mírové pozdě odpoledne na jízdním kole, přelezl plot do areálu firmy, vlezl do haly a tam zapálil jeden balík. Potom okamžitě na kole ujížděl pryč.

Daleko však nedojel, zřejmě kvůli opilosti skončil i s bicyklem v příkopu u křižovatky poblíž obce. Tam si ho všimli policisté právě jedoucí k požáru.

„Krátce po provedení orientační dechové zkoušky, která vyšla pozitivní s výsledkem 2,36 promile, se přiznal k zapálení balíků,“ popsal policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Policisté ho proto zadrželi.

Pachatel trvalým bydlištěm ve Vřesové se zdržuje ve Vintířově. V roce 2017 na Karlovarsku úmyslně zapálil tři kontejnery na odpad. V polovině června letošního roku také během několika hodin zapálil více kontejnerů v Chodově a okolí. Podle informací iDNES.cz se muž léčí z pyromanie.

Karlovarští kriminalisté muže v uplynulých dnech obvinili z poškození cizí věci a na základě rozhodnutí soudu byl vzat do vazby. V Mírové nakonec shořelo 400 balíků sena a slámy. V případě prokázání viny muži hrozí až tři roky vězení.