Požár střechy rodinného domu v Jakubově u Vojkovic na Karlovarsku.

Požár střechy rodinného domu v Jakubově u Vojkovic na Karlovarsku. | foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči našli při požáru domu munici, majitel má popálené ruce i nohy

  • 6
K požáru střechy rodinného domu vyjíždělo v neděli do Jakubova u Vojkovic na Karlovarsku pět hasičských jednotek. Popáleného majitele domu dopravil do nemocnice vrtulník. Hasiči pak při vyklízení objektu našli munici, kvůli které musel dorazit pyrotechnik.

Dům začal hořet v šest hodin ráno. Oheň zasáhl celou střechu a rychle se šířil do obytných částí domu.

„V domě byla v době požáru jedna osoba, která utrpěla popáleniny a také se nadýchala kouře. Přivolaný lékař záchranné služby rozhodl o leteckém transportu na popáleninovou kliniku v Praze. Hasiči zajistili poblíž místa požáru prostor pro přistání vrtulníku,“ informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

„Šedesátiletý muž utrpěl popáleniny druhého stupně na horních i dolních končetinách a nadýchal se zplodin,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Radek Hes.

Hasičům se podařilo požár zlikvidovat za tři hodiny. Během té doby museli rozebrat část krovů a vyklidit trosky zničené ohněm. Narazili při tom na překvapivý nález.

„Při tomto vyklízení nalezli hasiči v prostoru požáru munici, na místo tak policie přivolala pyrotechnika,“ uvedl Kasal.

„Policejní pyrotechnici z expozitury Teplice nalezenou munici zajistili, přičemž část nálezu bude zaslána ke znaleckému zkoumání na odbor kriminalistické techniky a expertiz,“ řekl krajská policejní mluvčí Eva Valtová.

Podle informací portálu iDNES.cz vlastní majitel domu zbrojní průkaz. Policie muže kvůli jeho vážnému stavu ještě nemohla vyslechnout. Expertiza má ukázat, zda všechnu nalezenou munici držel legálně.

Místo požáru hasiči opustili až odpoledne. Oheň podle Kasala napáchal škodu za půl milionu korun. Co bylo příčinou požáru, nyní zjišťuje vyšetřovatel hasičů.