U Stříbrné na Sokolovsku vypukl požár. Pomáhal ho hasit vrtulník

  • 0
Na vrch Bukovec u Stříbrné vyjeli v neděli odpoledne hasiči k požáru lesního porostu. Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala živel zasáhl plochu přibližně šest tisíc metrů čtverečních. Hořelo ve zcela nepřístupném terénu. Na místě zasahovalo dvanáct jednotek hasičů, zvládnout živel pomáhal ze vzduchu i vrtulník.

„Leteckým hašením se podařilo šíření plamenů zastavit. Poté, co vrtulník ukončil činnost, hasiči dál hloubkově prolévají místo požáru,“ informoval Martin Kasal s tím, že zásah bude pokračovat minimálně do zítřka.

„S ohledem na suché počasí bude nutné místo požáru několik dnů hlídat,“ dodal mluvčí krajských hasičů.

Odborníci varují, že vzhledem k suchu by lidé neměli rozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, neměli by vypalovat trávu nebo odhazovat cigaretové nedopalky na zem.

Požáry lesa či travních porostů hasiče v Karlovarském kraji zaměstnaly v červnu už několikrát. „Od začátku června do čtvrtka 24. června zasahovali hasiči u 43 požárů lesních či travních porostů. Všechny tyto události nezpůsobily velké škody, u požárů tohoto typu ale vždy hrozí rychlé šíření, a tím riziko vzniku škod,“ uvedl pro ČTK mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.