Policie honila hledaného muže na kole. Lidé hlídce ukazovali, kudy ujíždí

  • 8
Policisté v Ostrově na Karlovarsku honili muže, který před nimi ujížděl na kole, neboť se vyhýbal nástupu do věznice. Při tom jim pomáhali kolemjdoucí i ostatní řidiči, kteří jim ukazovali směr, kudy cyklista ujíždí. Nakonec ho hlídka vypátrala schovaného pod nájezdovou rampou v uhelných skladech.

Událost se stala ve čtvrtek 15. dubna odpoledne. Čtyřiačtyřicetiletý muž začal ujíždět na svém kole, hned jak uviděl policejní auto se zapnutými majáky.

„Policisté z obvodního oddělení Ostrov díky dobré osobní a místní znalosti poznali, že cyklista je muž v pátrání, který si nepřebíral poštu od soudu a nenastoupil do výkonu trestu za majetkovou trestnou činnost,“ informovala krajská policejní mluvčí Eva Valtová.

Hlídka se snažila muže na kole zastavit, ten ale jen víc šlápl do pedálů, ujížděl mezi vnitrobloky města, a snažil se tak policisty setřást.

„Skvělou pomocí pro policisty byli kolemjdoucí a řidiči, kteří v několika případech dokonce zastavili, aby policistům ukázali směr ujíždějícího muže,“ řekla Valtová.

Cyklistu policie nakonec vypátrala pod nájezdovou rampou v areálu jedné společnosti. Po výslechu hned putoval do věznice, kam ho už dříve poslal karlovarský okresní soud.

Muž policistům nejprve tvrdil, že o žádném nástupu do věznice neví, protože mu nepřišla žádná pošta. Nakonec se ale prozradil telefonátem se svou partnerkou, kterou požádal, aby mu přivezla tašku, kterou měl sbalenou pro nástup do vězení.

„Chtěli bychom tímto také poděkovat všem všímavým lidem za jejich spolupráci,“ doplnila mluvčí.