Podle kriminalistů podvodník od lidí celkem vylákal přibližně 200 tisíc korun. Ilustrační snímek

Podle kriminalistů podvodník od lidí celkem vylákal přibližně 200 tisíc korun. Ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Žena si objednala díly na okna u podvodníka, za 50 tisíc nedostala nic

  • 16
Osmatřicetiletá žena z Lokte na Sokolovsku se koncem června stala zatím poslední obětí podvodníka, který od více lidí v celé republice vylákal peníze jako zálohu na objednané náhradní díly pro plastová okna, které však nedodal. Kriminalisté už muže obvinili z podvodu.

Poškozená žena z Lokte si koncem června u sedmačtyřicetiletého muže ze Šumperska na základě jeho inzerátu objednala plastové prvky a doplňky oken.

"Obviněný muž od ní vylákal necelých padesát tisíc korun jako zálohu," upřesnila policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Objednaného zboží se však žena už nedočkala. Následně se ukázalo, že není jedinou podvedenou klientkou údajného živnostníka. Podobně totiž vylákal peníze i od dalších důvěřivců, kteří si objednali komponenty z jeho nabídky.

Dodávku plastových dílů inzeroval na internetu. "Obviněný se zákazníky sepsal smlouvu o dílo a zavázal se zahájit práce do pěti až sedmi týdnů od podpisu smlouvy," uvedla Krejčí. Žádné díly však nakonec nedodal a peníze za záloh si nechal.

Podle kriminalistů takto od lidí celkem vylákal přibližně 200 tisíc korun. V případě prokázání viny mu tak za podvod hrozí až dva roky vězení.