(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Majitelé aut při prodeji naletěli podvodnici, vozy nezaplatila a ujela

  • 5
Policisté obvinili ženu, která na Sokolovsku opakovaně předstírala zájem o koupi ojetého auta, ale při zkušební jízdě majitelům ujela a už se neukázala. Podvodnice takto napálila tři lidi.

Pětatřicetiletá žena ze Sokolova měla vše dopředu promyšlené. Ozvala se na inzerát, předstírala zájem o koupi auta a domluvila si schůzku. Před předáním peněz se pak chtěla s autem projet, a to jí vždy vyšlo.

Poprvé to udělala na konci března v Novém Sedle. „Zapůjčila si osobní vozidlo značky Renault za účelem zkušební jízdy a následné koupě auta od majitelky. Téhož dne přinesla požadovanou finanční hotovost. S vozidlem odjela, kupní cenu ale neuhradila a ani vozidlo nevrátila,“ popsala taktiku obviněné ženy krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Teto vůz se našel o dva dny později, když někdo upozornil strážníky v Chodově, že automobil brání vjezdu do garáže. Po odtahu policisté zjistili, komu auto patří, a to putovalo zpět k původní majitelce. Bylo však poškozené.

Majitelce s autem ujela, když si přesedaly v autě

V dalších dvou případech si podvodnice na základě inzerátů sjednala schůzky s prodejci vozidel značek Renault a Škoda. Vždy u sebe neměla peníze a pod různými záminkami přesvědčila majitele aut k uzavření kupní smlouvy s tím, že jim zaplatí později.

„V prvním případě s vozidlem odjela a na domluvenou schůzku, při které měla zaplatit, už nedorazila. Nezvedala telefon a později ho měla nedostupný. V druhém případě si po sepsání smlouvy opět chtěla vozidlo vyzkoušet. Společně s majitelkou ho jela projet a pod záminkou výměny řidičů využila toho, že žena vystoupila, a s vozidlem rychle ujela,“ uvedla mluvčí.

Kromě podvodů má obviněná žena na svědomí i krádež. V Chodově využila příležitosti, sedla do nezamčeného volkswagenu a odjela s ním do Karlových Varů. V autě našla pánskou peněženku s doklady a platební kartou, kterou pak několikrát zaplatila v obchodním domě.

Žena napáchala škodu za 120 tisíc korun. Nyní čeká na rozhodnutí soudce o vazbě, hrozí jí až dva roky vězení.