Po požáru chemikálií našli policisté ve varně v Aši drogy za miliony

  • 0
Až několik milionů korun by na černém trhu vydělal prodejem pervitinu šestatřicetiletý cizinec, kterého ve středu zadrželi policisté při požáru chemikálií v rodinném domě na okraji Aše. Vyšetřovatel už potvrdil, že tam byla varna drog.

Na čtyři jednotky hasičů z Aše čekalo při středečním výjezdu překvapení. V domě nehořelo, byl však plný chemikálií a laboratorního vybavení pro výrobu pervitinu, přičemž dým vycházel ze samotné varny. Na místo proto zavolali policii (více čtěte zde).

Podle oznamovatele byl v domě v Aši cítit zápach spáleniny a byl vidět kouř ze střechy. Silný zápach však vycházel z chemikálií.

"Hasiči tak začali prostor odvětrávat. V domě našli množství chemikálií, ve sklepě dokonce i rozlité," popsal zásah mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Policisté už se podezřením na přítomnost varny v Aši v poslední době zabývali a případ měli rozpracovaný.

"Než přikročili k realizaci, došlo v rodinném domku k zahoření uskladněných chemikálií," uvedl policejní mluvčí Pavel Valenta.

Policisté při zásahu zadrželi na útěku z domu šestatřicetiletého cizince, který varnu provozoval. Při domovní prohlídce kriminalisté našli a zajistili větší množství pervitinu a také efedrinu, což je látka na jeho výrobu.

"Při prodeji na černém trhu by si mohl cizinec přijít na částku v řádu několika milionů korun," konstatoval Valenta. Zadržený muž skončil v policejní cele, kde v současné době čeká na rozhodnutí soudu o vzetí do vazby.