Padělatelé z Chebska nabízeli padělky módních doplňků světoznámých značek na...

Padělatelé z Chebska nabízeli padělky módních doplňků světoznámých značek na internetu. | foto: Generální ředitelství cel

S padělky obchodovali i při pandemii, Chanel i Pradu nabízeli na internetu

  • 2
Obchod s padělky neukončila ani koronavirová pandemie. Z tržnic se přesunul na internet. Na jeden takový „podnik“ narazili celníci na Chebsku. Padělatelé nabízeli na sociálních sítích falešné luxusní módní doplňky za 21,5 milionu a posílali je do Německa.

Dvojice Vietnamců obchodovala s padělky na sociálních sítích pod smyšlenými přezdívkami. Soustředili se na sousední Německo, kam po přijetí objednávky a vyinkasování peněz zásilky s falešným zbožím posílali.

Padělatele z Chebska sledovali celníci už od loňského března. Na konci loňského roku pak pracovníci sekce pátrání celního ředitelství provedli třídenní zátah.

„Při domovní prohlídce a prohlídkách jiných prostor jsme zajistili textilní a galanterní zboží, stovku samostatných log ochranných známek a 63 kusů kovových matric s logy ochranných známek určených ke zhotovování padělků kabelek, tašek a opasků světových značek Louis Vuitton, YSL, Prada, Gucci, Chanel a další,“ informovala Martina Kaňková ze Sekce pátrání Generálního ředitelství cel.

Případ ukazuje, jak se padělatelé přizpůsobili situaci, kdy je kvůli šíření nemoci covid-19 omezen pohyb. „V době covidových restrikcí dochází ke změnám způsobu distribuce, padělky jsou častěji nabízeny právě na sociálních sítích,“ uvedla Kaňková.