Silničáři budou pracovat i na úseku dálnice D6.

Silničáři budou pracovat i na úseku dálnice D6. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Začíná sezona oprav silnic, řidiče čeká dlouhé stání v kolonách

  • 0
Kolony čekajících vozidel, semafory, dopravní omezení. S tím vším musejí počítat motoristé na silnicích v Karlovarském kraji. Začíná totiž sezona oprav komunikací. Jen na těch první třídy a dálnicích chystá jejich správce, Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), investice za více než 400 milionů korun.

Jako obvykle bude velice rušno na hlavní spojnici Karlovarského kraje s Prahou, tedy na silnici I/6, respektive na dálnici stejného čísla. A právě tam čeká motoristy jediná úplná uzavírka.

„Bude v úseku od čerpací stanice Benzina k mimoúrovňové křižovatce na Dolní Dvory,“ potvrdil Jiří Baloun z krajského ředitelství ŘSD.

Práce na dvouapůlkilometrovém úseku ve směru Karlovy Vary - Cheb jsou naplánované na srpen a září.

Stejně jako loni, tak i letos na práce při obnově povrchu silnice I/6 snad nejvíce doplatí lidé z Andělské Hory a obcí, které leží dál ve směru na Prahu. Tam už na sklonku března začala další etapa rekonstrukce mostku u Hůrek.

Lidé volí delší objížďku, i tak ušetří čas

Situace tam bude i letos pořádně napjatá. V místě opravy se totiž dva kamiony proti sobě vejdou jen stěží, dopravu tak budou pracovníci stavby pouštět kyvadlově.

„Přes den ji budou regulovat pracovníci stavby, v noci pak jejich práci nahradí semafory,“ potvrdil Lukáš Hnízdil, ředitel ŘSD pro Karlovarský kraj.

„Vypadá to jako loni,“ posteskla si starostka Andělské Hory Miloslava Křimská. Kvůli kolonám vozů tak místní znalí situace kritický úsek objíždějí přes Šemnici. I když je delší, v praxi to znamená úsporu času.

Komplikace v tomto úseku potrvá až do srpna. Ani pak ovšem nebude na „šestce“ klid. Bude totiž pokračovat oprava povrchu komunikace ve směru na Prahu. Půjde přibližně o čtyřkilometrový úsek silnice mezi Tašovicemi a Andělskou Horou.

Rušno bude i na silnicích nižších tříd, které obhospodařuje kraj. Zatím je jasné, že opravy čekají například první úsek silnice spojující Aš s Podhradím, Ašskou ulici v Chebu, Starou s Jindřichovicemi, Staré Sedlo se Sokolovem, Ostrov s Mořičovem, první část silnice II/181 u Královského Poříčí, spojnici mezi Oldřichovem a Lužcem či silnice u Kopaniny nebo průtah Šindelovou na Sokolovsku.

Stavební povolení má však kraj na tři desítky projektů oprav komunikací. Do těch s nižší prioritou se chce pustit v příštím roce.