ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Řidiči v kraji budou často potkávat silničáře, chystají se desítky oprav

  • 0
S desítkami oprav silnic druhých a třetích tříd počítají v letošním roce silničáři v Karlovarském kraji. Jednou z největších investic bude úprava křižovatky u čerpací stanice ONO v Sokolově, tedy křížení ulic Závodu míru a Stará Březovská.

„Dojít má k rekonstrukci, prostřednictvím které se křižovatka za zhruba 20 milionů korun přemění na kruhový objezd. Podpořené je to evropskými penězi a práce bychom chtěli zahájit letos v říjnu,“ uvedl hejtmanův náměstek pro dopravu Martin Hurajčík.

Na úpravě křižovatky spolupracuje kraj se Sokolovem a krajskou správou a údržbou silnic. Město se bude na rekonstrukci podle Martina Hurajčíka podílet opravami chodníků, cyklostezkou a dalšími prvky. Úprava křižovatky se pravděpodobně odehraje na několik etap.

„Určitě se bude muset rozfázovat, předpokládám, že možná do tří částí. Záležet ale bude na staviteli a na tom, jak si zpracuje takzvaně dopravně inženýrské opatření a jak se domluví s městem, aby byl zachovaný co nejlepší průjezd,“ doplnil náměstek.

Další velkou akcí kraje bude oprava mostu v Teplé za 15 milionů korun. Původní nevyhovující dílo o délce zhruba 13,5 metru čeká demolice a na jeho místě vznikne zcela nový rámový železobetonový most. Ten mimo jiné doplní chodník po obou stranách. 

„Začít bychom chtěli příští rok na jaře,“ uvedl Martin Hurajčík. Ještě v letošním roce počítají silničáři s takzvanou předprojektovou přípravou akce.

Stav mostů, které patří Karlovarskému kraji, je podle Martina Hurajčíka dobrý. Žádný z nich nehrozí havárií a není nutné se obávat, že by kraj musel některý z nich uzavřít.