VIDEO: Oprava silnice a vypnuté semafory komplikují dopravu ve Varech

  • 1
S komplikacemi v dopravě a se zdržením musejí počítat řidiči v centru Karlových Varů. Kvůli opravě povrchu Západní ulice od Chebského mostu po křižovatku s ulicí Dr. Engla je zde i kvůli vypnutým semaforům složitá situace. Ve špičce dopravu řídí policisté.

Oprava potrvá minimálně do soboty 11. května. Pro dopravu v centru Karlových Varů je to velká komplikace. Kvůli pracím totiž nefungují semafory na obou stranách řeky.

„Aby zde byl zachován plynulý silniční provoz, jsou na místě dopravní policisté,“ potvrdila policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Úkolem policistů je podle jejích slov řízení provozu na vytipovaných místech v době dopravní špičky. „Toto opatření by mělo trvat do konce tohoto týdne,“ doplnila mluvčí.

Ukončit stavbu na frekventované ulici co možná nejdřív je cílem města i dodavatelské firmy. Proces obnovy povrchu ulice ovšem může zkomplikovat počasí. „Zatím jsme na něj měli štěstí. Přes den nemrzlo,“ konstatoval mluvčí magistrátu Jan Kopál.

Aby dopady oprav byly co nejmenší, začali dělníci pracovat už o víkendu. „Pokud to jen trochu půjde, chtěli bychom o víkendu i skončit. Oficiální termín dokončení prací je ovšem 15. květen tak, aby firma v případě problémů měla pár dnů k dobru,“ uvedl mluvčí karlovarské radnice.

Vedle cestářů v opravovaném úseku Západní ulice pracují i vodohospodáři, kteří mění kanálové vpusti.

Firma, která opravu povrchu provádí, položí modifikovaný asfalt, který je pevnější. „Ten jsme použili už při opravě Horovy ulice,“ řekl Kopál.

Práce na Západní ulici přímo navazují na opravu povrchu části Moskevské ulice, kterou dělníci dokončili minulý týden.

Za Západní ulici město zaplatí 1,75 milionu korun bez DPH.

Západní ulice v Karlových Varech

Západní ulice v Karlových Varech

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz