Vysloužilé divadelní sedačky v Sokolově ještě poslouží na zimním stadionu. | foto: MÚ Sokolov

Vysloužilé divadelní sedačky rozšíří na zimním stadionu místa k sezení

  • 0
Zdánlivě neřešitelný rébus rozlouskli v Sokolově. Potýkali se zde s problémem, jak dostat na zimní stadion co nejvíce sedících diváků, když je většina míst k stání. Řešením se po bleskové poradě ukázala být stará křesla ze sokolovského divadla.

„Po modernizaci divadelního sálu byla (sedadla) po řadu let uložená ve skladu,“ uvedl Vladimír Meluzín, mluvčí sokolovské radnice. 

Nyní se stanou spásou pro místní hokejové fanoušky. Ti si totiž vzhledem k protikoronavirovým opatřením nemohou hokejové zápasy vychutnat ve stoje, ale výhradně vsedě.

Město i hokejisty přitom tlačí čas. Už ve středu se totiž v Sokolově odehraje prvoligové utkání s Porubou, ve kterém půjde o první místo v tabulce.

Sokolovský stadion má sice jednu z tribun vybavenou sedačkami, kapacita 400 míst ale podle Meluzínova odhadu zájmu fanoušků stačit nebude.

Díky vysloužilým sedačkám z divadla se tak téměř zdvojnásobí. „Během dneška navezeme na zimní stadion 350 sedaček a rozmístíme je tak, aby z nich lidé co nejlépe viděli a zároveň mezi nimi vznikly určité rozestupy,“ konstatoval mluvčí.

Sedadla budou očíslovaná a vzniknou z nich hned dva divácké sektory.

„Provozní ředitel klubu Luděk Beran o víkendu jedno ze sedadel vyzkoušel, a půjde to. Křesla ale nebudou přidělaná na pevno, takže je na to při sedání třeba pamatovat,“ upozornil Jan Michna, vedoucí správy sokolovských sportovišť.