ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: koláž iDNES.cz

Muž z Kladna obtěžoval malého chlapce ze Sokolovska, policie ho zadržela

  • 10
Policie zadržela podezřelého, který obtěžoval malého chlapce ze Sokolovska. Kontakt s nezletilým navázal muž před Vánocemi pomocí sociálních sítí. Po více než měsíčním kontaktu přijel před školu, kam chlapec chodil. Chtěl ho odvézt domů, což hoch odmítl. Muž mu měl vulgárně vyhrožovat.

„Chlapce měl kontaktovat ze smyšleného profilu a v konverzacích se ho dotazovat na různé soukromé věci. Také mu měl nabídnout, že za ním přijede a odveze ho ze školy domů, což chlapec okamžitě odmítl,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

I přes odmítnutí přijel muž svým vozem před školu, do které malý chlapec chodí. „Když uviděl, že chlapec nastupuje do autobusu, tak ho měl ve svém vozidle následovat,“ pokračoval policejní mluvčí.

Když chlapec z autobusu na zastávce vystoupil, tak se měl obviněný leknout čekajících rodičů ostatních dětí a z místa okamžitě odjet. „Před tím ještě stihl z automobilu vyhrožovat nezletilému chlapci zaťatou pěstí,“ doplnil Kopřiva.

Když pak večer obviněný kontaktoval chlapce prostřednictvím SMS, v nichž mu vulgárně nadával a vyhrožoval, chlapec se svěřil svému otci. Ten celou věc oznámil policii. „Policisté se případem začali ihned zabývat a po několika hodinách podezřelého muže zadrželi,“ dodal Kopřiva.

V případě prokázání viny hrozí třiapadesátiletému muži trest odnětí svobody až na tři roky. Policisté jej obvinili z přečinů navazování nedovolených kontaktů s dítětem a nebezpečného vyhrožování.