Petr Bursík (ODS) získal v nově složené koalici v Karlových Varech křeslo

Petr Bursík (ODS) získal v nově složené koalici v Karlových Varech křeslo prvního náměstka primátora. (21. 3. 2012) | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Na kritiku jsem připravený, říká nový náměstek primátora

  • 1
Do křesla prvního náměstka karlovarského primátora Petra Kulhánka usedl ve středu pětatřicetiletý občanský demokrat Petr Bursík. Na starosti bude mít majetek města, a právě prodej některých budov za bývalé vlády ODS a ČSSD současné vedení města prověřuje.

"Nechám si připravit veškeré ostře mediálně sledované případy prodeje městského majetku. Chci, aby ODS dodržela, co deklarovala," slíbil Petr Bursík ihned po nástupu do funkce.

Opozice má totiž obavy, že účast ODS ve vládnoucí koalici přinese zametání sporných prodejů městského majetku pod koberec.

Prodej domů v Lázeňské ulici, golfového hřiště a domu s lanovkou, které současné vedení města prověřuje, totiž prosadil v minulých volebních obdobích vládnoucí dvojblok ODS a ČSSD.

V žalobách na bývalé vedení města týkajících se sporného prodeje majetku se nejvíce angažoval zastupitel Jiří Kotek. Tedy muž, kterého vládnoucí koalice na podzim z funkce odvolala.

"Jsem připravený, že kolega zastupitel Jiří Kotek bude kritizovat. Je v žalobách města na vlastnictví KV Areny a na prodej nemovitostí velmi zběhlý, protože většinou připravoval všechny podklady. Pokusím se být dobrým oponentem, abych mohl jeho argumenty vyvrátit," sdělil Bursík s tím, že některé kauzy vnímá pocitově jinak než Jiří Kotek.

"Potřebuji ale čas, abych se s nimi mohl seznámit. Teprve pak mohu udělat své závěry a relevantně se ke kauzám vyjádřit," uvedl Bursík, který je v ODS od roku 2005 a do karlovarského zastupitelstva byl zvolen poprvé loni.

Na 18. místě kandidátky je také pro podzimní krajské volby.

,