Becherovka připravila novou edici lahví, na nichž jsou vyobrazeni další členové

Becherovka připravila novou edici lahví, na nichž jsou vyobrazeni další členové slavného rodu. | foto: Karlovarská Becherovka

Likérka má novou edici lahví. Představuje další členy slavného rodu

  • 0
Sběratelé si mohou vyměňovat nejen známky, odznaky či pohlednice, ale i speciální edici lahví z dílny společnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka. Na lahvích likéru se totiž v těchto dnech objevily v omezeném množství karikatury Becherů: Rudolfa, Johanna Michaela a Alfreda Johanna.

"Tito tři členové rodiny ovlivnili historii a vývoj karlovarského bylinného likéru," řekla mediální zástupkyně likérky Anna Davidová.

Rudolf Becher, syn Johanna Bechera, soustředil své úsilí na to, aby otevřel Becherovce dveře do světa. Za jeho působení ve firmě získala Karlovarská Becherovka také vzácný titul c.k. dvorní a komorní dodavatel od samotného císaře.

Sběratelé volají po dalších etiketách

Rudolfův bratr Johann Michael Becher přicházel s perličkami, které Becherovce pomáhaly zaujmout přímo na pultech krámků, inicioval například prodej Becherovky v dnes již typické cestovní lahvičce, jejíž víčko slouží jako kalíšek a která se prodává dodnes.

Po Johannu Michaelovi Becherovi se firmy ujal jeho syn Alfred Johann Rudolf Becher, který se zasadil o zmodernizování výroby a díky tomu mohl zvýšit výrobu a současně obohatit český trh o několik druhů likérů.

Loni na etiketách první sběratelské edice byli tři členové rodiny - Josef Becher, Johann Becher a Gustav Becher.

"Díky oblíbenosti sběratelských edic u spotřebitelů je pravděpodobné, že další budou následovat. Těší nás, že sběratelskou edici si mimo jiné posílají také barmani mezi sebou a šíří tím povědomí o Becherovce a Karlových Varech v zahraničí i mezi odbornou veřejností," uvedla Davidová.

Becherovka se vyráběla a stáčela od roku 1807 v prostorách na nynější ulici T. G. M. v obchodním centru města. V roce 2005 se výroba podle tajného receptu přestěhovala do čtvrti Bohatice.

Lahve s likérem se ale opět vrátí do prostor historického závodu, který přebudoval karlovarský podnikatel Karel Holoubek za téměř 300 milionů korun na nákupní centrum, restauraci a minipivovar. Komplex se jmenuje Becherplatz.

"Becherovka Original bude raritou pro naše hosty. Začneme likér s karikaturami prodávat a připomínat tak historii Varů," uvedl podnikatel Holoubek. Edici považuje za významnou věc, propagující lázeňské město doma i v zahraničí.