Dopravní nehoda dvou autobusů v Rotavě na Sokolovsku. (22. ledna 2021)

Dopravní nehoda dvou autobusů v Rotavě na Sokolovsku. (22. ledna 2021) | foto: HZS Karlovarského kraje

Na Sokolovsku se srazily dva autobusy, jeden z řidičů je zraněný

  • 1
V Rotavě na Sokolovsku se ráno na namrzlé silnici srazily dva linkové autobusy. Při nehodě se zranil řidič jednoho z nich, ze šesti cestujících neutrpěl zranění nikdo.

Autobusy se čelně střetly okolo 6:30 v Příbramské ulici. „Vozovka v místě nehody je namrzlá,“ informoval ráno mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Provoz v místě nehody byl zcela zastavený, zcela neprůjezdná byla podle policejního mluvčího Jakuba Kopřivy silnice z Horní do Dolní Rotavy. Provoz se podařilo obnovit krátce před desátou hodinou.

Podle Kopřivy se autobusy srazily čelně. „Šestapadesátiletý řidič autobusu, který jel ve směru od Horní Rotavy na Dolní Rotavu, zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu pozemní komunikace a při sjíždění z kopce dostal na zledovatělém povrchu smyk. Následně přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autobusem, který řídil šestatřicetiletý muž. Po střetu byly oba autobusy odraženy mimo silnici. Škoda je předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun,“ uvedl Kopřiva.

„V jednom autobuse jeli čtyři cestující, ve druhém dva, všichni jsou bez zranění,“ doplnil Kasal.

Záchranná služba si na místě převzala jednoho zraněného řidiče. 

„Řidič utrpěl lehké zranění. S pohmožděninou jsme ho převezli ke kontrole na chirurgii do sokolovské nemocnice,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Radek Hes.

Policisté dali oběma řidičům na místě dýchnout, testy na alkohol vyšly podle Jakuba Kopřivy negativně. Nyní policie hledá svědky, ale především cestující, kteří opustili místo nehody ještě před příjezdem policistů, aby volali na linku 158.