Hynek Čermák v seriálu Rapl

Hynek Čermák v seriálu Rapl | foto: Česká televize

Natáčení druhé série Rapla s detektivem Kunešem omezí provoz ve Varech

  • 7
Oblíbený kriminální seriál České televize Rapl se opět vrátí do Karlovarského kraje. Natáčení jeho druhé série omezí v první polovině února dopravu v lázeňské části.

Konkrétně to bude v ulicích Libušina, Vyšehradská, Krále Jiřího, Poděbradská, Sadová, Křižíkova, Petra Velikého a Moravská. Instalace potřebné techniky a samotné natáčení bude probíhat od 7. do 12. února.

„Na místních komunikacích bude v předem stanovených dnech a časech platit zákaz zastavení. V době natáčení budou provoz řídit a případně na dobu nezbytně nutnou zastavovat vyškolení pracovníci štábu,“ sdělila mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá. Zastavení provozu by podle ní mělo trvat vždy maximálně deset minut.

Dopravní značky s upozorněním na omezení provozu se v ulicích objeví s týdenním předstihem. „Plošiny, které budou filmaři v době natáčení využívat, budou mít zapnutá výstražná světla a budou ohraničeny dopravními kužely,“ doplnila Kyselá.

Termíny omezení provozu

v Karlových Varech

  • 7. 2. 4:00 do 16:00 hod.
    ul. Libušina, Vyšehradská
  • 8. 2. 3:30 do 15:30 hod.
    ul. Krále Jiřího, Poděbradská
  • 9. 2. 4:00 do 16:00 hod.
    ul. Krále Jiřího, Poděbradská
  • 10. 2. 7:00 do 19:00 hod.
    ul. Krále Jiřího, Sadová, Křižíkova, Petra Velikého, Libušina, Vyšehradská
  • 11. - 12. 2. 17:00 do 05:00 hod.
    ul. Moravská

Zdroj: MMKV

První řada kriminálního seriálu zaznamenala velký divácký úspěch, navíc do regionu přilákala turisty. Svérázný detektiv Kuneš v podání herce Hynka Čermáka měl totiž sídlo v jáchymovském infocentru, ze kterého se při natáčení stala policejní stanice.

V seriálu se objevila i další místa kraje – věznice v Ostrově, cínový důl Sauersack či okolí krušnohorské Rýžovny.

Po vysílání seriálu si Čermák stěžoval na tvrdé podmínky při natáčení. „Sníh na horách je krásná věc, ale pokud v něm patnáct hodin stojíte, jste v práci a civilizace je kilometry daleko, je to hodně náročné,“ řekl v rozhovoru pro Českou televizi.

V nové řadě seriálu se detektiv Kuneš z regionu vzdálí. Děj se přesune do Ústí nad Labem, tvůrci točí také na Mostecku, v Děčíně a dokonce i v Černé Hoře.