Jedním ze souborů účinkujících na přehlídce amatérských divadel Sokolovská

Jedním ze souborů účinkujících na přehlídce amatérských divadel Sokolovská čurda bude brněnský Amadis. | foto: Archiv MAFA

Na Sokolovskou čurdu dorazí ochotníci z celé republiky

  • 0
V sokolovském městském divadle začíná v pátek 9. ročník nesoutěžní amatérské divadelní přehlídky Sokolovská čurda. O zájem diváků se bude ucházet osm představení ochotnických souborů z celé republiky.

"Snažíme se pozvat vždy aspoň dvě divadla, která u nás ještě nehrála," podotkla Jaroslava Nikodémová z pořádajícího domácího Divadla bez zákulisí.

Program

Pátek.
17:00
O perníkové chaloupce (Podividlo ažažAš)
19:30 Monsieur Amédée alias Hamed z Bogoty (DS PIKI Volyně)

Sobota
10:00
Elegie tyrolská (Rádobydivadlo Klapý, Libochovice)
13:30 Sborovna (DS Havlíček Neratovice)
16:30 Písničkál (Dostavník Přerov)
19:45 Sebevrah (Divadlo JakoHost, Plzeň)
22:00 Smíšené dvouhry (Amadis Brno)

Neděle
10:00
Popel a pálenka (DK Českokrumlovská scéna)

Letos bude naprostou novinkou festivalu představení brněnského divadla Adamis. Přijíždí do Sokolova se Smíšenou dvouhrou, pěticí úsměvných jednoaktovek pro dospělé, proto představení začíná v sobotu až od 22 hodin.

Ochotnické soubory nelze podle pořadatelů podceňovat. "Není rozdíl mezi amatérem a profesionálem, ale jen mezi hercem dobrým a špatným," poznamenala Nikodémová.

Sokolovská čurda je přehlídkou nesoutěžní. Vstupné na jedno představení stojí 65 korun, na pohádku 30, děti 15 korun.

Kdo si ze Sokolova letos odveze originální cenu - desku s lupou a za ní stojící miniaturní postavičku na jevišti - bude známo po závěrečném vyhlášení čurdy v neděli ve 14:15. V příštím roce chtějí organizátoři akci ještě rozšířit, aby začínala už ve čtvrtek.