Výměna kol u osobních aut je v tomto období velice aktuální a řada motoristů si kola mění sama podobným způsobem. Ilustračn snímek

Výměna kol u osobních aut je v tomto období velice aktuální a řada motoristů si kola mění sama podobným způsobem. Ilustračn snímek | foto: Profimedia.cz

Muže při výměně pneumatiky zavalilo auto. Vážným zraněním podlehl

  • 13
Tragicky skončila snaha o výměnu pneumatik, kterou na svém osobním automobilu ve čtvrtek odpoledne prováděl muž v Dolním Žďáru u Ostrova na Karlovarsku. Vozidlo se při práci sesunulo z heveru a majitele zavalilo.

Po ohlášení na místo ihned vyjela záchranka a hasiči. Zdravotníci muže vyprostili a okamžitě začali s oživovacími pokusy. "Přes veškerou snahu záchranářů muž utrpěným zraněním podlehl," uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Okolnosti tragické události prověřují policisté. Podle mluvčí Zuzany Týřové zatím vyšetřovatelé přesnou příčinu nehody nestanovili.

Záchranáři upozorňují na nutnost dodržovat bezpečnostní pravidla při každé činnosti. Výměna kol u osobních aut je v tomto období velice aktuální a řada motoristů si kola mění sama podobným způsobem.

"Je nutné v zájmu bezpečnosti mít osobní auto zajištěné proti sesunutí z heveru, a to především zaklínováním ostatních kol, které zabrání pohybu auta, a rovněž i podložením vozidla. Zabrání se tak podobnému neštěstí, které může mít i tragické následky," apeluje na řidiče Kasal.