Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Podvodník na Karlovarsku vyzvedával lék s morfinem na falešné recepty

  • 0
Lék s morfinem vyzvedával v lékárnách na Karlovarsku s padělanými recepty vystavenými na cizí jméno muž z Prahy. Při jeho posledním pokusu ho zadržela policie. Soudce podvodníka poslal do vazby, hrozí mu desetileté vězení.

Pětatřicetiletý muž si opatřil recepty vystavené na cizí jméno, kterým se vždy i představil. Důvěryhodnost chtěl vzbudit i tím, že lékárníkům předkládal také kartičku pojištěnce, taktéž vystavenou na stejné jméno. Lékárny na Karlovarsku s falešnými recepty obcházel v době od 20. do 26. března.

„V několika lékárnách s takovým receptem požadoval vydání léků obsahujících hydrochlorid morfinu. Ten je přitom uveden v nařízení vlády České republiky jako omamná látka a k zacházení s ním je třeba zvláštního povolení,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Takto získané léky chtěl muž potom předat jinému člověku, který z nich mohl vyrobit drogy. Při posledním pokusu o jejich vyzvednutí ho však přímo na místě zadržela policie.

Karlovarští kriminalisté podvodníka obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a z přečinu podvodu ve stádiu pokusu.

Soudce jej poslal do vazby. Podle Zuzany Týřové mu v případě prokázání viny hrozí až deset let vězení.