Eva Musilová obsluhuje půjčovnu kol pro návštěvníky karlovarského filmového

Eva Musilová obsluhuje půjčovnu kol pro návštěvníky karlovarského filmového festivalu u hotelu Thermal. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Milovníci filmů se po Varech prohánějí na kolech z půjčovny

  • 0
Půjčovna kol, která je letos na filmovém festivalu v Karlových Varech novinkou, návštěvníky už během prvních dnů nadchla. V lázeňském městě můžete potkat lidi, kteří se mezi jednotlivými projekcemi prohánějí na kolech.

"Jsem nadšená, jsem nadšený," reagoval v anketě MF DNES úplně každý z oslovených návštěvníků festivalu, kteří si půjčili kolo.

Dušan Michalečko z Trutnova pózuje na kole před půjčovnou u hotelu Thermal.
Nová služba, půjčovna kol, návštěvníky filmového festivalu v Karlových Varech

"Přemístím se, kam potřebuju, nemusím čekat na autobus nebo chodit pěšky. A ještě z toho mám dobrý pocit," pochvalovala si Hana Kašparová ze Žabčic u Brna.

Jak festivalem na kolech?

Cestování na horských kolech je první hodinu zadarmo, za další se připlácí 100 korun. K dispozici je od osmi ráno do jedenácti hodin večer celkem šedesát kol a k nim i bezpečnostní přilby. K půjčení je potřeba festivalový pas a občanský průkaz.

"Na kole normálně nejezdím, neseděla jsem na něm pět let. Tady je to ale výhodné, cesta je rychlejší," doplnila studentka Kateřina Vimmerová.

Právě studenti jezdí v Karlových Varech na kolech nejčastěji, ale bicykl může být vhodný i pro starší návštěvníky lázní. "Proč ne? V centru se dá jezdit po rovině," uvedla Andrea Schlitzová ze společnosti Ski a bike Radotín, která půjčovnu provozuje.

Půjčovna kol má v Karlových Varech tři stanoviště: ve stanovém městečku, u Thermalu a u Grandhotelu Pupp.

Cestu ze stanového městečka k Thermalu lze zvládnout po hlavní silnici za deset minut, pohodovější jízdu po takzvané Tuhnické stezce za 15 až 20 minut.