(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Václav Šlauf, MAFRA

První vstupenky na filmový festival zmizely v předprodeji za pět minut

  • 0
Pouhých pět minut stačilo filmovým fanouškům na to, aby si v dopoledním předprodeji rozebrali deset procent lístků na 53. ročník karlovarského festivalu.

O předprodej vstupenek je tradičně velký zájem. Podle mluvčí festivalu Uljany Donátové se rychlost, s jakou je diváci každoročně rozeberou, liší zhruba o dvě či tři minuty.

„Naši fanoušci a diváci jsou na tuto situaci dobře připraveni. Sama znám spoustu lidí, kteří si ve chvíli, kdy se zveřejní program, dělají vlastní přehled, co by chtěli vidět,“ uvedla.

Jedním z pravidelných návštěvníků karlovarské přehlídky je i Pražan Petr. Na dnešní 10. hodinu, kdy začal předprodej, měl připravený seznam více než dvacítky snímků. Zvládl jich zarezervovat šest.

„Mrzí mě jen to, že jsem se nedostal na film Utoya. Věřím ale, že v průběhu festivalu si k jeho zhlédnutí cestičku najdu,“ těšil se.

Prodej vstupenek v pokladnách začne 28. června

Letošní ročník pro něj bude výjimečný hlavně proto, že téměř půlku života na přehlídce na různých pozicích pracoval. „Jsem moc rád, že si ho poprvé užiji jen jako divák,“ zmínil.

Předprodej vstupenek se obešel zcela bez komplikací. Organizátoři ale upozornili, že pokud diváci nebudou rezervované projekce stíhat, neměli by zapomenout své rezervace zrušit.

Klasický prodej valné většiny vstupenek ve dvou festivalových pokladnách hotelu Thermal začne den před samotným zahájením, a to ve čtvrtek 28. června v 9 hodin. V pátek od osmi hodin ráno se přidají i ostatní pokladny v Thermalu, v Puppu či ve stanovém městečku.

Na festival pass si mohou diváci denně zdarma vyzvednout až tři vstupenky na tři různá filmová představení. Vstupenky stojí 80 korun, případně 60 korun se slevou.

Zatím největšími ohlášenými hvězdami jsou například herec a režisér Tim Robbins, režisér Terry Gilliam či herečka Anna Paquinová.