Dělníci v Mariánských Lázních začali bourat vyhořelý hotel Rozkvět.

Dělníci v Mariánských Lázních začali bourat vyhořelý hotel Rozkvět. | foto: David Kurc

Mariánské Lázně se loučí s vyhořelým Rozkvětem. Půjde k zemi

  • 1
Bývalý mariánskolázeňský hotel Rozkvět, který v listopadu nenávratně poškodil oheň, začali dělníci rozebírat. Demolice někdejší perly lázeňského území se dotkne života lidí v celém městě.

„Likvidace by měla trvat přibližně dva týdny. Jsme rádi, že se to stihne ještě před začátkem lázeňské sezony,“ uvedl starosta Mariánských Lázní Vojtěch Franta s tím, že město proti bourání neprotestovalo na základě slibu majitele, že na místě Rozkvětu vybuduje prakticky totožný lázeňský komplex.

Potvrzuje to studie, kterou investor radnici představil.

„Původní plán zachránit alespoň obvodové zdivo se nezdařil. Prostory uvnitř domu zaplnily trosky, popadané stropy a střecha,“ řekl starosta. Statik proto rozhodl o odstranění celé budovy.

Kdy na místě bývalého hotelu začne růst nový Rozkvět, zatím jasné není. „Investor slíbil, že se stavbou nebude zbytečně otálet,“ dodal starosta Franta.

V souvislosti s bouráním lázeňského domu se změnila ve městě i dopravní situace. Od úterý platí pro vozy městské hromadné dopravy objízdná trasa. „Je stejná jako v době, kdy se likvidovaly následky požáru,“ vysvětlil jednatel společnosti Městská doprava Mariánské Lázně Jiří Klusoň.

Ulice Nehrova, Vrchlického a Mírové náměstí jsou pro dopravu uzavřeny. Všechny spoje linky číslo 3 končí v zastávce Centrum. Linky 5,6 a 7 městské dopravy pojedou na kolonádu ulicemi Fibichova a Ibsenova.

Problémy čekají i na řidiče osobních aut. V ulici Nehrova a v prostoru Mírového náměstí bude provoz obnoven v původním rozsahu v sobotu 11. dubna. V ulici Vrchlického bude platit omezení až do 20. dubna z důvodu odvozu stavební sutě. Od 21. do 30. dubna bude možné Vrchlického ulicí projíždět alespoň jedním jízdním pruhem. Poté by se už mělo vše vrátit k normálu.