(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jan Vaca, iDNES.cz

Vnuk tahal z babičky peníze násilím, za loupež mu hrozí deset let

  • 6
Svou vlastní babičku přepadl v jejím bytě osmadvacetiletý muž ze Sokolova. Chtěl po ní peníze a nenechal se jen tak odbýt. Za loupež mu teď hrozí vysoký trest.

Devětasedmdesátiletou ženu navštívil vnuk v jejím sokolovském bytě v pondělí kolem poledne. Ze stolu jí vzal mobilní telefon a za jeho vrácení po ní chtěl peníze.

„Řekla mu, že žádné nemá, tak jí začal vulgárně nadávat a vydírat ji s tím, že pokud mu nedá peníze, mobilní telefon si odnese,“ popsala krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Muž nechtěl za žádných okolností odejít s prázdnou, a tak svou babičku pevně chytil, zmáčkl ji, až jí udělal několik modřin. S těmi později odjela do nemocnice na ošetření.

Seniorka vnukovi nelhala, skutečně u sebe žádné peníze neměla, o čemž se přesvědčil, když jí prohledal kabelku. Vzal jí tedy alespoň platební kartu, ale PIN mu žena stejně neprozradila, takže kartu nakonec nemohl použít.

Z bytu násilník odešel s nepořízenou. Ještě téhož večera ho ale zadržela policie.

Kriminalisté ho obvinili z loupeže, vydírání a také z neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku. „Soudce bude rozhodovat o vazbě. Muži hrozí až deset let vězení,“ doplnila k případu mluvčí.