ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Pronásledoval ji i prohledával mobil, žárlivec přes rok trýznil expartnerku

  • 4
S rozchodem se nechtěl smířit devětatřicetiletý muž ze Sokolova. Svou bývalou přítelkyni podle policie neustále pronásledoval, při každé možné příležitosti jí prohledával mobil a nakonec poničil auto jejího nového partnera.

Žárlivec pronásledoval svou o pět let starší expartnerku více než rok. Často na ni někde čekal nebo ji sledoval, pak ženě vyhrožoval a omezoval ji.

„Například brzy ráno jel před ženou, zastavil na kruhovém objezdu a zablokoval jí cestu. Pak jí pěstí několikrát udeřil do auta, přitom jí vyhrožoval a vulgárně urážel. Z vozu vzal kabelku s telefonem a odjel. Mobil ženě vrátil až odpoledne,“ popsal jednu z mnoha situací krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Jen o pár dní později přišel žárlivec hned třikrát za sebou k ženině bytu a začal se s ní hádat. Pak šel bez dovolení dovnitř, zase vzal ženě mobil, který jen prohledal a za chvíli vrátil.

V telefonu vždy hledal fotky a zprávy, které si poškozená vyměňovala se svým novým přítelem.

Později se opět opakovala situace, kdy ženu pronásledoval v autě. „V jedné menší obci na Karlovarsku ji předjel, donutil ji zastavit a sedl si k ní do vozidla. Opět jí vzal mobilní telefon a také batoh. Po chvíli ženu donutil, aby okamžitě odjela do svého bydliště v Sokolově. Svým automobilem jel za ní a v Sokolově jí vrátil batoh i mobilní telefon, ten však poškodil,“ uvedl Kopřiva.

Dalším z excesů byl případ, kdy žárlivec čekal před ženiným domem a poničil zaparkované auto muže, který u ní přebýval. Na audi poškrábal lak a způsobil dvacetitisícovou škodu.

Krátce poté policisté pachatele zadrželi. Obvinili ho hned z několika trestných činů včetně loupeže a soudce ho poslal do vazby. Ve vězení může skončit až na deset let.