Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Snadné dýchání, jídlo i tanec. Lázeňské hotely reagují na trh po covidu

  9:15
Řadu novinek chystají pro své hosty lázeňské hotely v Karlovarském kraji. Sázejí na nové restaurace, taneční večery, pobytové balíčky i programy zaměřené na snadné dýchání či zdravé stravování. Reagují tak na změnu trhu po covidu.
Prázdná prostranství v lázeňském centru Karlových Varů. Pohled z Jánského mostu...

Prázdná prostranství v lázeňském centru Karlových Varů. Pohled z Jánského mostu na řeku Teplá obklopenou Starou (vpravo) a Novou loukou, uprostřed na pozadí Grandhotel Pupp. (22. dubna 2020) | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Hotely ale zároveň budou muset čelit výzvám, které před ně postavila současná doba.

Například v mariánskolázeňském OREA Spa Hotelu Bohemia vznikne nová plzeňská restaurace od společnosti Pilsner Urquell, která bude spojená s venkovní terasou na Hlavní ulici. V kavárně Opera v OREA Spa Hotelu Palace Zvon zas budou pravidelně pořádat víkendové taneční večery. 

Lázeňský trojúhelník

„Marketingová služba hotelů připravila nové balíčky pro hosty, včetně Fit balíčku zaměřeného na sportovní nadšence, Letního balíčku pro rodiny s dětmi nebo Golfového balíčku na tři noci,“ uvedla Veronika Urbánková ze společnosti OREA Hotels & Resorts. Vedle toho se návštěvníci mohou těšit na volné vstupy do fitnesscentra a městského bazénu.

Ve Falkensteiner Spa Resort Mariánské Lázně se zaměřili na zdravé stravování. Tamní kuchaři kladou důraz na vyváženost a přírodní ingredience, stejně jako na šetrné metody vaření. Spolu se sezonními a regionálními produkty využívají prvky středomořské či asijské kuchyně. 

„Naším cílem je předložit hostům promyšlenou nabídku, která kombinuje zábavu a zdraví,“ vysvětlil generální manažer Reinhard Wall. 

„Kromě klasických lázeňských hostů má náš nový zdravotní koncept primárně oslovit lidi, kteří chtějí do Mariánských Lázní cestovat na dovolenou, ale také investovat do svého zdraví. V boji proti současné pandemii se rovněž intenzivně zaměřujeme na regeneraci po covidu. Společně s naším lékařským týmem jsme vyvinuli holistický program, jehož cílem je rychleji vrátit tělo a mysl zpět do rovnováhy a usnadnit lidem po covidu návrat k normálnímu životu,“ dodal Wall.

Manažerka Villy Patriot Ivana Motlová informovala, že Gourmet Hotel nově nabízí novinky i ohledně příjezdu na ubytování. Přes den funguje klasická recepce, hosté však mohou přijet i kdykoli během noci, nejsou nijak limitovaní časem. Formou přístupového kódu se dostanou do hotelu i ke klíčům od pokoje. Rovněž tamní restaurace sází na novinky. Hostům nabízí načtení aktuálního jídelního lístku QR kódem, vybírat mohou z nabídky hovězího masa, které zraje nasucho ve speciální lednici až pět týdnů.

Čtyřhvězdičkový hotel Westend nabízí program Snadné dýchání. Ten pomáhá při rekonvalescenci, rovněž je zaměřen na prevenci chronických onemocnění.

Turisté z Ruska už se nevrátí

Josef Ciglanský, generální ředitel společnosti Lázně Františkovy Lázně, očekává, že nastávající lázeňská sezona již po dvou letech komplikací proběhne normálně. 

„To znamená, že hosté budou moci přijíždět za lázeňskou péčí bez omezení. Jelikož nám uběhlé pandemické období ukázalo, jak důležité je mít v pořádku celkovou fyzickou kondici a mít dostatečně silnou imunitu organismu, chceme se zaměřit na pobyty preventivní, posilující. Ideální délka takového typu pobytu je 14 dní, ale i po absolvování týdenní kúry se projevují pozitivní účinky,“ uvedl Ciglanský.

Podle Eduarda Bláhy, prezidenta Svazu léčebných lázní České republiky a generálního ředitele Léčebných lázní Jáchymov, stojí před oborem hned několik velkých výzev. „Musí obstát ve změněném prostředí,“ řekl Bláha.

Před lázeňskými organizacemi stojí nutnost vypořádat se s cenami energií, což je podle prezidenta svazu obrovská metla. „A pak je tady nedostatek personálu. Covid způsobil, že spousta lidí v oboru skončila a nahradit je bude velký problém,“ naznačil Bláha.

Aktuální situace na Ukrajině pak podle něj nese jasný vzkaz zejména do západočeských lázní. „Nepočítejte s tím, že by se mohli vrátit ruští klienti. V obecné rovině pak, že mezinárodní cestovní ruch nepůjde nahoru tak, jak si lázně představovaly po odeznění covidu,“ upozornil. 

Lázeňští by se tak měli soustředit na tuzemskou klientelu. „Musíme nabídnout produkty, které zaujmou domácí samoplátce. Protože získat pojištěnce, nad kterými mnohde ohrnovali nos, půjde jen těžko,“ dodal Bláha.

  • Nejčtenější

Strážníci vytáhli osvědčený recept na neplatiče pokut. U dvou fungoval hned

19. dubna 2024

Premium Dva notoričtí neplatiči pokut z řad motoristů uvázli v síti karlovarských strážníků. Díky...

Chovatel „venčil“ v parku na stromě hady, vyděšená žena zavolala strážníky

12. dubna 2024  14:36

Neznámý milovník hadů vzal dva své svěřence a nechal je užívat si teplé jarní slunce na stromě v...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vítr po celém Česku lámal stromy a zastavil vlaky. Poryvy shodily i posed

16. dubna 2024  9:20,  aktualizováno  13:06

Silný vítr v noci na úterý lámal stromy po celé zemi. Jen v Královéhradeckém kraji hasiči...

Chovatel na Chebsku našel desítky mrtvých ovcí, zřejmě je roztrhali vlci

19. dubna 2024  10:31,  aktualizováno  13:30

Vlčí smečka napadla chov ovcí v Paliči u Lipové na Chebsku. Soukromý chovatel po jejich útoku sčítá...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Lázně si ze sebe dělaly legraci na pohlednicích

14. dubna 2024  10:43

Když se jednou karlovarský amatérský historik a autor dvou knih o Karlových Varech Antonín Foglar...

Rachůnek odchází z Karlových Varů, klub s ním už nepočítá

19. dubna 2024  22:11

Tomáš Rachůnek opouští hokejové Karlovy Vary, kde působil od roku 2015 s krátkou pauzu pro angažmá...

Strážníci vytáhli osvědčený recept na neplatiče pokut. U dvou fungoval hned

19. dubna 2024

Premium Dva notoričtí neplatiči pokut z řad motoristů uvázli v síti karlovarských strážníků. Díky...

Chovatel na Chebsku našel desítky mrtvých ovcí, zřejmě je roztrhali vlci

19. dubna 2024  10:31,  aktualizováno  13:30

Vlčí smečka napadla chov ovcí v Paliči u Lipové na Chebsku. Soukromý chovatel po jejich útoku sčítá...

Neprodávejte je, apeluje petice za zachování posledních městských lázní

19. dubna 2024  9:18

Zachránit poslední výspu tradičního lázeňství v Karlových Varech. Takový je apel iniciátorů petice...

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...