(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek)

Kvůli poruše auta zloděj požádal o pomoc souseda, ten zavolal policii

  • 10
Porouchané vozidlo zradilo zloděje, který na Chebsku vykradl rodinný dům. Když s lupem nemohl odjet, zazvonil na souseda a požádal ho o pomoc. Ten poznal, že právě hovoří se zlodějem, a zavolal policii.

Událost se stala v pátek poblíž Plesné. Šestadvacetiletý muž si tam vyhlédl neobývaný rodinný dům. Věděl, že v něm nikdo nebude a že tam mají majitelé uskladněné věci, a tak se tam v noci vydal krást.

Poškodil vstupní dveře a pak prohledal několik místností. Z těch nakonec ukradl například reproduktory, audiosestavu a několik dalších věcí. Vše si pak připravil na odvoz poblíž domu.

„Pak se vydal pro automobil, který zaparkoval nedaleko domu na louce, tak aby nebudil pozornost,“ popsal krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Pozornost ale nakonec vzbudil sám pachatel. Když šel pro auto, chtěl si zkrátit cestu, a tak přelézal plot, který ale vyvrátil. Pak se mu sice podařilo s vozidlem k domu přijet a naskládat si do něj lup, ale odjet už nemohl, protože auto nenastartovalo.

„Přibližně dvě hodiny se muž snažil vozidlo opravit, ale bez úspěchu. Poté se rozhodl vyhledat pomoc u nedalekého domu. Zazvonil na zvonek a majiteli domu řekl, že potřebuje pomoc,“ uvedl Kopřiva.

Sousedovi byla ale „návštěva“ ve čtyři hodiny ráno podezřelá. Muži tedy řekl, ať se vrátí k autu a počká tam. Mezitím zalarmoval policii. Ta zloděje našla u vozidla i s kradenými věcmi a odvezla ho na služebnu k výslechu, kde se pachatel přiznal.

„Za krádež mu nyní hrozí až dva roky vězení,“ doplnil k případu mluvčí.