ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Řekni, s kým se vídáš, nebo narazím do mostu, děsil muž v autě expartnerku

  • 1
S rozchodem se nejspíš nechtěl jen tak smířit šestapadesátiletý muž z Chebska. Svou bývalou přítelkyni nejprve děsil riskantní jízdou v autě, pak se schoval u ní v bytě a vystrašil ji podruhé. To vše proto, aby zjistil jméno svého soka.

Muž při náhodném setkání nabídl své o deset let mladší bývalé partnerce odvoz autem. Po cestě se ale začali hádat, když mu žena odmítla sdělit jméno muže, se kterým se po rozchodu vídá.

„Obviněný na to zareagoval tak, že zvyšoval rychlost vozidla a ženě vyhrožoval, že nabourá do mostu. Po chvíli svého jednání zanechal a když vůz zastavil, žena utekla,“ popsal krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Jen o několik hodin později se zhrzený muž ukryl v ložnici bytu, ve kterém dříve se svou bývalou partnerkou žil a od kterého měl stále ještě klíče.

„Když žena po příchodu domů telefonicky hovořila s jiným mužem, tak k ní obviněný přistoupil, sebral jí bez jejího souhlasu mobilní telefon a přečetl si její soukromou konverzaci,“ uvedl Kopřiva.

Násilník pak začal svoji expartnerku fackovat a přitom hrozil, že ji zabije. Ženu zachránil její bratr, který náhodou přišel na návštěvu. Útočníka zpacifikoval a zavolal policii. Napadenou ženu ošetřili v nemocnici.

„Policisté následně šestapadesátiletého muže zadrželi. Chebští kriminalisté ho nyní obvinili ze spáchání přečinů vydírání, krádeže a porušení tajemství dopravovaných zpráv. V případě prokázání viny hrozí muži až čtyři roky vězení,“ dodal k případu mluvčí.